Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vzdávajú to: Rodičia smrteľne chorého chlapčeka nechcú experimentálnu liečbu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Rodičia smrteľne chorého chlapčeka Charlieho Garda, ktorý je umelo udržiavaný pri živote v jednej z londýnskych nemocníc, dnes oznámili, že prestávajú bojovať prostredníctvom súdov o to, aby mohol podstúpiť experimentálnu liečbu v Spojených štátoch. Ich právny zástupca Grant Armstrong zdôvodnil toto rozhodnutie zhoršením stavu dieťaťa do takej miery, že požadovaná liečba by ho už nemohla zvrátiť.

Chris Gard a Connie Yatesová sa obrátili na londýnsky vyšší súd s opätovnou žiadosťou o povolenie prevozu ich 11-mesačného syna do USA po tom, ako už v júni prehrali boj proti rozhodnutiu britských lekárov nevystavovať dieťa ďalšiemu utrpeniu a nechať ho dôstojne zomrieť. Súd sa mal zaoberať novými zisteniami po vyšetrení Charlieho americkým lekárom, posledné testy však preukázali, že došlo k nezvratnému poškodeniu svalstva a ďalšia liečba by už nepomohla.

Charlie trpí vrodenou genetickou poruchou, ktorá spôsobuje slabosť svalov a poškodenie mozgu. Podľa britských lekárov je pravdepodobne vystavený neustávajúcej bolesti a "experimentálne liečenie bez šance na úspech" by tento stav iba predĺžilo.

Rodičia chlapčeka sa dnes vyjadrili, že na súdoch premrhali priveľa času a momentálne si želajú už len to, aby s ním mohli byť čo najdlhšie. Zarmútený otec pritom priznal, že Charlie sa zrejme nedožije svojich prvých narodenín, ktoré by mal mať o necelé dva týždne.

Viac o téme: LondýnCharlie Gard
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu