Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

V nemocnici sa starajú o smrteľne chorého chlapčeka: Napriek tomu dostávajú desivé odkazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

LONDÝN - Personál londýnskej nemocnice, kde je hospitalizovaný smrteľne chorý chlapček Charlie Gard, dostávajú anonymné listy a dokonca aj vyhrážky smrťou.

Vo svojom vyhlásení o tom v sobotu informovala Mary MacLeodová, riaditeľka londýnskej detskej nemocnice Great Ormond Street Hospital. Podľa agentúry DPA dodala, že obťažovaniu a vyhrážkam sú vystavení aj návštevníci, ktorí do nemocnice prichádzajú za chorými deťmi. 

Britský súd by mal na budúci týždeň rozhodnúť, či sa Charlie bude môcť podrobiť liečbe v USA. V Londýne ho tento týždeň vyšetril americký lekár Dr. Michio Hirano, špecializujúci sa na liečbu zriedkavých genetických ochorení. Uviedol, že Charlieho zdravotný stav sa podstatne zlepšil, ak by v USA dostal špecializovanú liečbu. Londýnski špecialisti však tvrdia, že ide o experimentálnu liečbu, ktorá chlapčekovi nepomôže.     

Charlie Gard sa narodil v auguste minulého roka s vážnym genetickým ochorením známym pod skratkou MDDS, čo je choroba na mitochondriálnej úrovni DNA. Chlapcovi spôsobuje slabosť svalov a poškodenie mozgu. Dýchať môže len s pomocou prístrojov.

Viac o téme: NemocnicaOdkazyLondýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu