Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Babka doviedla brutálne dobitého vnúčika (3) do nemocnice: Lekárov pohľad šokoval

Chlapček je hospitalizovaný v Detskej fakultnej nemocnici Bratislava Zobraziť galériu (4)
Chlapček je hospitalizovaný v Detskej fakultnej nemocnici Bratislava (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

BRATISLAVA - Otrasný prípad týrania malého chlapčeka rieši polícia a sociálka. Dobité dieťatko priniesla v zúboženom stave do nemocnice babka. Kompetentní okamžite konali.

Chlapčeka s modrinami a podliatinami po celom telíčku prijali do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave pred niekoľkými dňami. Nakoľko ide o citlivý prípad, nemocnica viac informácií nezverejňuje. Dieťatko priniesla babička a hospitalizované je na oddelení chirurgie.

Babka doviedla brutálne dobitého
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Keď chlapčeka uvideli lekári, hneď vedeli, čo robiť. Okrem toho, že mu poskytli zdravotnú starostlivosť, kontaktovali políciu aj sociálku. A tí hneď konali. Polícia v nedeľu zadržala chlapčekovho otca. "Na útvare Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV je vedené trestné stíhanie vo veci týrania blízkej a zverenej osoby. Vyšetrovateľom PZ bolo v tejto súvislosti vznesené obvinenie z uvedeného trestného činu 26-ročnému Júliusovi F. z okresu Nové Zámky," potvrdil hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.

Júliusa umiestnili do policajnej cely. Vyšetrovateľ spracoval podnet pre prokurátora na návrh na jeho vzatie do väzby. Súd by mal rozhodnúť v najbližších dňoch. 

Babka doviedla brutálne dobitého
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Babka doviedla brutálne dobitého
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Osud dieťatka nie je ľahostajný ani sociálke. Ku konkrétnemu prípadu sa ale tiež nevyjadruje. "Vo všeobecnosti platí, že je najdôležitejšie zabezpečiť dieťaťu odbornú starostlivosť a bezpečnú starostlivosť. Toto sa deje buď v najbližšej rodine alebo v sociálnom okolí a ak sa nepodarí nájsť takýto spôsob starostlivosti, až vtedy prikračujeme k návrhu umiestniť dieťa do nejakého zariadenia. Ale v konečnom dôsledku rozhoduje vždy súd," vysvetlila hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Jana Lukáčová.


Prečítajte si aj:

Rodinné peklo v Rovinke: Vierku (38) s deťmi týra agresívny muž, pomoc v poslednej minúte!


O dieťatko sa teraz starajú v nemocnice, jeho stav je stabilizovaný a komunikuje. Aj napriek ukrutnej bolesti, ktorú prežilo, sa zaujíma o okolitý svet. Na smutný prípad upozornila televízia Markíza

Viac o téme: TýranieChlapčekNemocnice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu