Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Tragické majstrovstvá Európy v motokrose: Igor (†13) nezvládol jazdu, spadol a zomrel

Tragédia na motokrosových pretekoch, zomrel Igor Cuharciuc Zobraziť galériu (4)
Tragédia na motokrosových pretekoch, zomrel Igor Cuharciuc (Zdroj: Foto: motocross.transworld.net)

LOKET - Obrovské nešťastie sa stalo počas víkendových majstrovstiev Európy v motokrose. V Česku nešťastne spadol 13-ročný chlapec, vážnym zraneniam, žiaľ, podľahol.

Pri pretekoch majstrovstiev Európy v motokrose v rámci svetového šampionátu v Lokti v sobotu po ťažkom páde zahynul trinásťročný zahraničný jazdec. Život mu nezachránil ani okamžitý zásah záchranárov. Povedali Radek Hes z karlovarskej záchranky a hovorkyňa krajskej polície Zdeňka Papežová. 

VIDEO Tragické majstrovstvá Európy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/Hasiči Loket)

Úmrtie Igora Cuharciuca z Moldavska následne potvrdil na svojej internetovej stránke aj usporiadateľ, spoločnosť Youthstream. Tragédia sa stala počas pretekov európskeho šampionátu triedy do 85 ccm. Mladý jazdec havaroval na dvojskoku cez cestu a smrteľne sa zranil. "Lekári ho na mieste najmenej tri štvrte hodiny resuscitovali, ale utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," povedal Hes. Pri nehode zasahoval aj vrtuľník. Súťažná jazda bola predčasne ukončená a usporiadatelia zrušili nedeľné druhé preteky tejto kategórie.

VIDEO Tragické majstrovstvá Európy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/Hasiči Loket)

Podľa Autoklubu ČR sa príčiny nehody zatiaľ vyšetrujú. "Avšak podľa predbežných zistení boli dodržané všetky bezpečnostné predpisy a trať bola v čase nehody riadne zabezpečená podľa príslušných poriadkov," uviedla organizácia v tlačovej správe.

Šampionát EMX85 bol rovnako ako EMX65 pre ešte mladších jazdcov a WMX pre kategórii žien súčasťou víkendového programu Grand Prix Českej republiky v hlavných motokrosových triedach MXGP a MX2.  

Viac o téme: TragédiaSmrťNešťastieMotokrosPreteky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu