Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zdá sa, že Zeman má konkurenciu: O prezidentskú stoličku má záujem aj známy hudobník

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český hudobník, producent a predseda strany Rozumní Petr Hannig oznámil dnes svoju kandidatúru na post českého prezidenta. Na tlačovej konferencii povedal, že chce nadviazať na politiku súčasnej hlavy štátu Miloša Zemana, voličom však chce ponúknuť inú formu správania, informoval spravodajský kanál Českej televízie ČT24.

Hannigovu kandidatúru podporila aj krajne pravicová strana Národný demokracie Adama B. Bartoša. "Môj súhlas s kandidatúrou bol daný tým, že ďalší oficiálni kandidáti majú úplne odlišnú politickú orientáciu než súčasný prezident. Keby prezident Zeman z akéhokoľvek dôvodu nekandidoval, súčasná politika hlavy štátu by nebola zachovaná," povedal Hannig na margo svojho rozhodnutia uchádzať sa o funkciu hlavy štátu.

Hudobník Hanning (71) sa o vstup do českej politiky pokúšal už niekoľkokrát. Založil Stranu zdravého rozumu, ktorá teraz pôsobí pod názvom Rozumní. Od roku 2002 pravidelne kandiduje vo voľbách do Poslaneckej snemovne či Senátu. Zeman chce nasledujúci rok vo voľbách svoju prezidentskú funkciu obhajovať. Jeho vyzývateľmi sú napríklad textár a podnikateľ Michal Horáček, bývalý predseda Akademie vied Jiří Drahoš, bývalý šéf automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek, lekár Marek Hilšer či podnikateľ Igor Sládek, uviedla ČT24.

Viac o téme: Česká republikaMiloš ZemanPetr Hannig
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu