Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nové FAKTY smrti Češky vysielanej na Facebooku: Výstražné VIDEO, s kým volala v poslednej chvíli

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: fb/robert zeman)

PRAHA - Z nových svedectiev o tragickej štvrtkovej nehode mladých Češiek naskakujú zimomriavky. Kamarátky, ktorým osudnou sa pravdepodobne stala nezodpovedná rýchla jazda, zachytili posledné minúty pred nehodou na video. Nešťastie videlo viacero svedkov, ktorí neváhali a snažili sa pomôcť. Jedno z dievčat malo viac šťastia a svoj boj o život nevzdalo. Vodička žiaľ zraneniam podľahla.

Bežný štvrtok 6. júla sa v priebehu niekoľkých sekúnd zmenil na tragédiu. Mladá vodička, ktorá šoférovala auto vyšla so svojim vozidlom mimo cesty a narazila do protihlukovej steny. V aute s ňou sedela kamarátka, ktorá celú hrôzu natáčala na video a vysielala to naživo na facebooku. Nikola V. spustením kamery ani netušila, že zachytáva posledné minúty životy jej kamarátky Nikoly B.

Nové FAKTY smrti Češky
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: live leak)

Krajská policajná hovorkyňa Alena Bartošová potvrdila, že štvrtková nehoda osobného auta, ku ktorej došlo pri českých Obrniciach na Mostecku si vyžiadala jednu obeť. Zranenia, ktoré vodička utrpela boli žiaľ nezlučiteľné so životom a v nemocnici im podľahla. Svedkovia nehody postupne vypovedali a odhaľovali nové skutočnosti. Niektorí z nich sa osobne podieľali na záchrane mladých životov.

Vodička Nikola B. na pár sekúnd pustila volant úplne
Zobraziť galériu (6)
Vodička Nikola B. na pár sekúnd pustila volant úplne  (Zdroj: live leak)

Pri vypočutí a vzhliadnutí videa je jasné, že dievčatá sa zabávali a vodička sa nevenovala šoférovaniu dôkladne. Podľa všetkého jej pri rýchlej jazde začal zvoniť telefón a ona prichádzajúci hovor neodignorovala. Je teda počuť, že krátko pred nehodou vodička telefonovala so svojou babičkou, ktorej stihla povedať, že ju má veľmi rada. Podľa polície sa auto rútilo rýchlosťou 140 km/h.

Nové FAKTY smrti Češky
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: live leak)

Výpoveď svedkov

Podľa jedného zo svedkov, sa dá rozprávať o zázraku, že vôbec niekto prežil. "Cestou do Bíliny sme videli auto, ktoré vo vysokej rýchlosti bez akéhokoľvek brzdenia narazilo do protihlukovej steny pri obci Obrnice. Následne dostalo šmyk, hodiny a zostalo stáť v proti smere jazdy," opísal pre Tv Nova svedok Michal, ktorý išiel v protismere a celú nehodu videl na vlastné oči. "My v protismere sme volali na 155 a po tom, ako sme videli, že sú na mieste iní ľudia, mohli sme pokračovať v ceste," dodal.

Cesta, na ktorej došlo k tragickej nehode
Zobraziť galériu (6)
Cesta, na ktorej došlo k tragickej nehode  (Zdroj: google maps)

Video sa ani po náraze neprerušilo a tak je jasné, že iba pár sekúnd trvalo, kým jeden zo svedkov dobehol k autu. Začal kričať na dievčatá a na ľudí okolo, aby privolali pomoc. Na videu je počuť aj hlas ženy, ktorá sa snažila dievčatám pomôcť. "Sanitku, rýchlo volajte sanitku," zneli slová svedkyne. Priblížili sa k dievčatám a zistili, či dýchajú. Dievča, ktoré nehodu prežilo sa po chvíľke prebralo a vzlykalo. "Ležte, ležte. Nehýbte sa prosím, nech si neublížite. Sanitka už ide," upokojovala opakovane zranenú dievčinu žena.

Nové FAKTY smrti Češky
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: live leak)

V pozadí je pritom počuť, ako ďalší svedok opisuje v telefóne stav pacientok. Vodička podľa všetkého bola v bezvedomí a ťažko dýchala. Dievčina, ktorá bola pri vedomí nezrozumiteľne opisovala, čo ju bolí a prosila o vodu. Chcela sa hýbať, čo jej žena zakazovala a následne jej prikladala mokré obklady k čelu. Po chvíľke na miesto prišla záchranná služba, hasiči aj policajti. Dievčatá sa podarilo vyprostiť. Mobilný telefón, ktorý celú tragédiu zachytil našiel jeden z policajtov. 

Vodička Nikola bola vo väzení

Blesk zverejnil aj informáciu o tom, že Nikola B. sa podľa svojej kamarátky ako 19-ročná zaplietla do problémov vo Francúzsku a pobudla v base 10 mesiacov. Dôvodom malo byť pašovanie štyroch Albáncov z Francúzska do Veľkej Británie.

Autentické zábery ako odkaz pre budúcich šoférov 

Zábery z nehody rozdelilo Čechov do dvoch táborov. Niektorí so zverejnením súhlasia, iní sú zásadne proti. Odborníci ale majú na to, či video stiahnuť alebo ponechať vlastný názor. Myslia si totiž, že by zábery mohli slúžiť ako výstražný prst pre žiakov autoškoly. Autentický odstrašujúci prípad by sa mal budúcim šoférom púšťať. 

Viac o téme: NehodaTragédiaSmrťČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu