Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Škandál na stretnutí najmocnejších: FOTO Stačilo, aby si Ivanka Trump sadla a vypukol hnev

Ivanka Trump so zástupcami najmocnejších štátov. Zobraziť galériu (4)
Ivanka Trump so zástupcami najmocnejších štátov. (Zdroj: SITA/AP)

HAMBURG - Ivanka Trump v sobotu na chvíľu zastúpila svojho otca, amerického prezidenta Donalda Trumpa, pri stole hláv štátov a vlád na summite skupiny G20 v Hamburgu. Veľmi nezvyčajný krok zdôvodnila podľa nemeckých médií americká delegácia tým, že Trump musel na chvíľu sálu opustiť. Nie všetci však boli týmto krokom nadšení.

Hamburg sa ponoril do anarchie: VIDEO Demonštranti odtrhnutí z reťaze, ohne v uliciach

Tridsaťpäťročná Ivanka Trump je síce poradkyňou svojho otca a patrí medzi osoby, ktorým americký prezident najviac verí, nemá ale žiadny oficiálny vládny post. Preto bol sobotňajší krok taký neobvyklý.

Ivanka si presadla na otcovo miesto po boku anglickej premiérky Theresy Mayovej, nemeckej kancelárky Angely Merkeovej či tureckého prezidenta Erdogana.
Zobraziť galériu (4)
Ivanka si presadla na otcovo miesto po boku anglickej premiérky Theresy Mayovej, nemeckej kancelárky Angely Merkeovej či tureckého prezidenta Erdogana.  (Zdroj: SITA/AP)

Americká strana uviedla, že Ivanka Trump už v rokovacej miestnosti bola predtým a za svojho otca len na chvíľu zaskočila. "Keď ostatné hlavy štátov alebo šéfovia vlád miestnosť opustia, tiež ich niekto pri stole krátkodobo zastúpi," uviedol člen americkej delegácie.

Škandál na stretnutí najmocnejších:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Nie všetci si však myslia, že tento krok bol v poriadku. Charles Blow, liberálny novinár New York Times, napísal: "Prečo, preboha, Ivanka Trump zastupuje otca na stretnutí G20?! Aká je jej kvalifikácia? Kto za ňu hlasoval?"

Škandál na stretnutí najmocnejších:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Brian Klass, oxfordský učenec, ktorý kedysi pracoval ako zástupca riaditeľa kampane pre demokratického guvernéra Minnesoty, uviedol na twitteri, že zastupovala USA ako nezvolená a nekvalifikovaná dcérenka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu