Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vatikánom otriasol ďalší škandál: Drogy a homosexuálne orgie, pápež zúri!

Francesco Coccopalmerio
Francesco Coccopalmerio (Zdroj: SITA/AP Photo/Riccardo De Luca)

VATIKÁN - Vatikánom čelí ďalšiemu škandálu. V byte jedného z najbližších spolupracovníkov pápeža objavili niekoľko zdrogovaných mužov oddávajúcich sa homosexuálnym orgiám. Byt patrí kardinálovi Francescovi Coccopalmeriovi. Hlavným aktérom bol tajomník kardinála 50-ročný Luigi Capozzi, ktorý byt využíva.

Keď polícia vtrhla do bytu, našli Capozziho ako sa oddáva sexuálnym hrátkam s inými mužmi. Bol pritom viditeľne pod vplyvom neznámej drogy. O prípade informoval taliansky denník Il Fatto Quotidiano. Na to, že do bytu chodia a podozrivo vyzerajúce osoby, upozornili susedia.

Kvôli drogám Capozzi čelí obvineniu, no do väzenia ho zatiaľ neposlali. Odviezli ho na odvykačku do jednej z rímskych nemocníc. Byt patrí pod Kongregáciu pre náuku viery, ktorá má za úlohu riešiť prípady sexuálneho zneužívania v cirkvi. Francesco Coccopalmerio je prefektom Pápežskej rady pre výklad legislatívnych textov.

Prečítajte si tiež: Ďalší škandál pre cirkev: Polícia obvinila vatikánskeho kardinála zo sexuálnych deliktov

K pašovaniu drog do Vatikánu mali využívať auto s vatikánskou značkou. Talianska polícia totiž tieto luxusné vozidlá nekontroluje. Škandál s homosexuálnymi orgiami sa objavil len deň potom, čo austrálska polícia obvinila kňaza Georgea Pella za zneužívanie detí v 70. a 80. rokoch.

Pápež František vyjadril nad prípadom obrovské rozhorčenie. Zvažuje, že požiada kardinála Coccopalmeria, aby na svoju funkciu rezignoval. Vo svojej funkcii mal ostať do svojej osemdesiatky. Ostáva mu tak necelý rok.

Viac o téme: DrogyŠkandálVatikánFrancesco CoccopalmerioLuigi Capozzi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu