Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Protest proti summitu krajín G20: Stovky zombíkov pochodovali centrom Hamburgu

(Zdroj: Twitter)

BRATISLAVA - Nezvyčajný spôsob protestu proti summitu krajín G20 zvolili dnes stovky ľudí, ktorí ako zombies pomaly a nehlasno pochodovali centrom Hamburgu. Akcia nazvaná 1000 podôb mala symbolizovať bezmocnosť spoločnosti v modernom svete.

"Predstavujú spoločnosť, ktorá sa vo svojej bezmocnosti pred komplexnými vzťahmi vo svete podrobila, a v ktorej jedinec bojuje už len o to, aby sám postupoval dopredu," uviedli k asi deväťdesiat minútovému protestu jeho organizátori.

Ulicami severonemeckého mesta, kde sa v piatok a v sobotu summit krajín G20 uskutoční, mátožne prechádzali úplne šedí bezvýrazní ľudia, ktorých obleky mali rovnakú farbu ako ich tváre. Akoby sa na nich sa usadila a stuhla vrstva prachu. Tempo demonštrantov pritom bolo také, že niektorým trvalo aj niekoľko minút prejsť cez prechod pre chodcov.

Na konci akcie sa z pod šedivej krusty s nadšením vyliahli farební ľudia, ochotní prevziať zodpovednosť za vlastný život a svet. Ochotní bojovať za solidaritu a toleranciu, ako uviedli organizátori.

Dnešný protest je len jedným z mnohých, na ktoré sa Hamburg v súvislosti s konaním vrcholných predstaviteľov krajín G20 chystá. Najväčšie obavy z možných násilností vzbudzuje štvrtková demonštrácia ľavicových aktivistov s názvom Vitajte v pekle, ktorej organizátori dávajú otvorene najavo, že nemajú s výtržnosťami problém.

Viac o téme: HamburgSummit G20Zombies
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu