Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Totálne pokazená dovolenka: Krach cestovky sa dotkol stoviek Maďarov v Turecku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BUDAPEŠŤ - Krach jednej z maďarských cestovných kancelárií sa dotýka 980 Maďarov v zahraničí, ktorých 99 percent dovolenkuje v Turecku, uviedol dnes server pre cestovný ruch turizmusonline.hu. Spoločnosť Green Holidays oznámila platobnú neschopnosť v nedeľu vo večerných hodinách.

Posledná skupina turistov odletela chartetovým letom do Antalye v nedeľu ráno, avšak do hotela, ktorý si zaplatili, sa už nedostali. Z uvedenej skupiny 180 Maďarov sa dnes viacerí vydali na letisko, aby odcestovali domov, uviedol veľvyslanec Maďarska v Ankare Gábor Kiss vo verejnoprávnej televízii M1. Podľa jeho slov zvyšných umiestnili v dvoch náhradných hoteloch.

Z Antalye dnes odletí podľa pôvodných plánov lietadlo do Budapešti s 210 klientmi tejto cestovnej kancelárie, ktorých pobyt sa dnes končí. Najväčšie problémy s hotelovým ubytovaním má 369 dovolenkárov, ktorí pricestovali tento víkend. Ich situáciu riešia prostredníctvom inej cestovnej kancelárie. Turistom, ktorí majú pobyt do stredy, už vyriešili ubytovanie, píše turizmusonline.hu.

Viac o téme: Cestovná kanceláriaKrach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu