Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dúfame, že pragmatizmus preváži, vyhlásil Lavrov pred rokovaním Trump-Putin

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov dúfa, že na budúcotýždňových rokovaniach prezidentov Ruska a USA Vladimira Putina a Donalda Trumpa v Hamburgu "preváži pragmatizmus". Moskva má podľa Lavrova v súvislosti s týmto rokovaním "optimistické očakávania".

"Súdiac podľa telefonických rozhovorov, obe strany majú záujem na tom, aby sme prekonali abnormalitu, ktorá v našich vzťahoch dominuje," vyhlásil v piatok šéf ruskej diplomacie. Ako dodal, je podľa neho pre obe strany "vhodnejšie brániť svoje národné záujmy vo vzájomnej zhode, ako každý osamote".

Rokovanie medzi americkým prezidentom Trumpom a šéfom Kremľa Putinom sa uskutoční na summite krajín G20, ktorý sa bude konať 7. a 8. júla v Hamburgu. O stretnutí už vo štvrtok informoval poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Herbert Raymond McMaster.

Na otázku, či sa prezidenti budú v Hamburgu venovať aj otázke údajného zasahovania Ruska do americkej predvolebnej kampane, McMaster uviedol, že témy rokovania ešte neboli určené. "Náš vzťah s Ruskom nie je iný" ako vzťah s akoukoľvek inou krajinou," dodal Trumpov poradca.

Viac o téme: RuskoUSASergej Lavrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu