Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najdesivejší let! Na palube airbusu s 359 ľuďmi sa ozvala rana: Modlite sa, oznámil im pilot

Obavy o životy Zobraziť galériu (3)
Obavy o životy (Zdroj: youtube, 9news)

PERTH - Nedeľný ranný let z austrálskeho Perthu do Malajzie sa pre 359 ľudí na palube zmenil z pohodovej cesty na chvíle obrovskej hrôzy. Ani nie po dvoch hodinách od vzlietnutia sa ozval hlasný výbuch z motora a Airbus A330 sa začal poriadne triasť. Cestujúcim na pokoji nepridala ani prosba kapitána, ktorý ich vyzval, aby sa modlili.

Personál požiadal ženu (81) v lietadle o "maličkosť": Chyba! Aerolinky budú za to platiť

Záznam, ktorý urobil jeden cestujúci, ukazujú, ako sa pozerá počas otrasov do fotoaparátu s ohromeným výrazom na tvári. Malik Mascarenhas pre Channel Seven uviedol, že sa bál o svoj život. "Všetci sme si mysleli, že pôjdeme k zemi," vysvetlil. Podľa ďalšieho pasažiera Tima ľudia plakali a vyťahovali záchranné vesty.

Na desivom videu počuť aj kapitána spoločnosti AirAsia, ktorý vyzýva cestujúcich, aby dávali pozor. "Prosím, počúvajte, naše prežitie závisí od vašej spolupráce," hovorí. Pasažierka Sophie Nicolasová dodala, že situácia bola naozaj zlá a kapitán jej veľmi nepomohol, keď z kabíny zahlásil: "Dúfam, že sa všetci budete modliť, aj ja sa budem a dúfajme, že sa všetci dostaneme bezpečne domov, " vyjadrila sa pre CNN.

Cestujúci Brenton Atkinson pre ABC News povedal, že asi po hodine a pol letu došlo k malému výbuchu, po ktorom začalo lietadlo vibrovať a triasť sa. Pilot musel stroj obrátiť a vrátiť sa. "Bolo to doslova, ako by ste sedeli v práčke," opísal nepríjemné pocity.

Podľa iných svedkov sa nikto nesprával hystericky, ale ľudia boli naozaj vystrašení. Po úspešnom núdzovom pristátí niektorí z nich potrebovali lekársku pomoc. Náhradný let bol stanovený na nedeľu večer, ale mnohí pasažieri museli zostať v Perthe, keďže zmeškali spoje.

Najdesivejší let! Na palube
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube, 9news)

Najdesivejší let! Na palube
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube, 9news)

Hovorca letiska povedal pre Daily Mail Australia, že pilot informoval vežu o technických problémoch a rozhodol sa vrátiť do Perthu. "Na mieste sme mali záchranné služby ako preventívne opatrenie a lietadlo pristálo bezpečne okolo 10. hodiny ráno," dodal. Letecká spoločnosť AirAsia vyhlásila, že prebieha vyšetrovanie incidentu: "Bezpečnosť našich klientov je našou najvyššou prioritou."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu