Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Mal to byť dokument roka, oskarový režisér o tajomstvách Putina: Totálna fraška, VIDEO podvodu

Putin ukazuje Stoneovi zábery na svojom mobile Zobraziť galériu (3)
Putin ukazuje Stoneovi zábery na svojom mobile (Zdroj: YouTube/archív)

MOSKVA - Chcel sa pochváliť, ako Rusi statočne bojujú proti teroristom z Daeš. No vystrelilo to úplne inak. V novom dokumente sa ruský prezident Vladimir Putin chváli totiž, lepšie povedané, cudzím perím. Putin zrejme nečakal, že ho takto nachytajú.

Putin sa chcel pred Stoneom pochváliť, ako ruskí vojaci bojujú proti islamistom z Daeš. Vytiahol svoj iPhone a ukázal Stoneovi video, ako helikoptéry strieľajú na ľudí. To mal byť dôkaz, že Rusi bojujú proti teroristom.

Mal to byť dokument
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/archív)

Čo mu však skutočnosti ukázal? Ako si všimol ruský web Meduza, na videu boli americké vrtuľníky Apache a ich paľba na teroristov z Talibanu v Afganistane. Čiže vôbec nie ruský protiteroristický zásah. Pozrite sa na odhalenie na videu:

Zábery, ako Putin ukazuje Stoneovi boli odvysielané v tretej časti filmu, konkrétne 49. minúte. Zábery amerických Apacheov sú navyše z roku 2013.

VIDEO kompletného útoku amerických Apacheov z roku 2013

Čo na tieto obvinenia tvrdí Putin? Vraj ide o výmysel. Zábery mu odovzdál sám minister obrany Sergej Šojgu.

V sérii rozhovorov, ktoré sú súčasťou dokumentárneho filmu Olivera Stona nazvaného Interview s Putinom. Posledná zo štyroch častí filmu mala premiéru vo štvrtok v americkej káblovej televízii Showtime.

Upútavka na tretí diel dokumentu

Putin podľa ruských médií pri tvorbe programu besedoval s americkým režisérom dlho, zišli sa vraj desaťkrát. Naposledy to bolo tento rok vo februári a "žiadne tému nebolo tabu".

Stone sa prejavoval ako Putinov stúpenec už skôr. Podľa serveru The Daily Beast štvordielny seriál nie je ničím iným ako poľuďšťovaním uctievaného hrdinu a zatracovaním Ameriky.

Viac o téme: Vladimir PutinOliver Stone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu