Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž, ktorý zavraždil dve prostitútky v Norimbergu, sa priznal: Polícii opísal detaily vraždy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NORIMBERG - Dvadsaťjedenročný Felix R. sa počas víkendového výsluchu priznal, že zavraždil obe prostitútky, ktorých mŕtve telá sa našli v bytoch v Norimbergu v dňoch 24. mája a 5. júna. Dvadsaťdvaročnú Rumunku a 44-ročnú Číňanku páchateľ uškrtil po tom, ako sa s nimi údajne dostal do konfliktu pre výšku odmeny.

Muž, ktorého telefónne číslo sa našlo v mobile druhej z obetí, po zadržaní najskôr potvrdil iba to, že sa s oboma ženami poznal. Neskôr sa však priznal aj k ich zavraždeniu, pričom podľa informácií zverejnených na dnešnej tlačovej konferencii polície v Norimbergu opísal detaily, ktoré mohol poznať iba páchateľ. Informovali o tom Bavorský rozhlas (BR) a internetové vydanie denníka Bild.

Motív činu Felixa R. bude ešte predmetom vyšetrovania. K objasneniu by mohli pomôcť výpovede svedkov a svedkýň, ako aj analýza elektronických prístrojov zhabaných pri domovej prehliadke u medzičasom obvineného muža, na ktorého uvalili vyšetrovaciu väzbu. Nemeckí kriminalisti chceli za každú cenu predísť ďalšej vražde prostitútky, a preto na tento prípad nasadili mimoriadne úspešný tím vyšetrovateľov.

Navyše policajti v piatok rozdávali nielen v Norimbergu, ale aj vo Fürthe a Erlangene letáky a plagáty v piatich jazykoch - nemeckom, anglickom, rumunskom, bulharskom a maďarskom -, a to práve vykonávateľkám najstaršieho remesla na planéte. Bavorský Krajinský kriminálny úrad vypísal za informácie, ktoré by viedli k dolapeniu vraha, odmenu vo výške 5000 eur.

Viac o téme: VraždaNorimberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu