Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Detaily bezcitného masakru: Tínedžerka (15) s priateľom zabili mamu a sestru, potom sex a Twilight

Mladí vrahovia po zatknutí neprejavili žiadnu ľútosť Zobraziť galériu (6)
Mladí vrahovia po zatknutí neprejavili žiadnu ľútosť (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Veľkou Britániou pred časom otriasol prípad dvojnásobnej vraždy, ktorej páchateľmi sú dvaja tínedžeri. Jej obeťami sa stali matka a sestra dievčata. Z detailov rodinného masakru naskakujú na chrbte zimomriavky. Vrahovia pri páchaní činu preukázali mimoriadnu krutosť a bezcitnosť. Úrady teraz zverejnili ich identitu.

Kim Edwardsová a Lucas Markham spáchali dvojnásobnú vraždu, keď surovo zabili jej matku Elizabeth (†49) a sestru Katie (†13). Stalo sa tak vlani v apríli v ich dome v meste Spalding v anglickom grófstve Lincolnshire. ​​

Kim Edwardsová
Zobraziť galériu (6)
Kim Edwardsová  (Zdroj: Facebook)

Lucas Markham
Zobraziť galériu (6)
Lucas Markham  (Zdroj: Facebook)

Myšlienka na brutálnu popravu skrsla v hlave Edwardsovej, pričom na jej vykonanie nahovorila svojho priateľa. Počkali, kým jej mama a sestra zaspia a potom ich Markham dobodal v spánku v posteli. Elizabeth zasadil osem bodných rán, z toho päť do rúk počas toho, ako sa snažila brániť. Následne sa dvojica spolu vykúpala, aby zmyla zo seba krv a mali sex. Nakoniec si pozreli všetky filmy z upírskej ságy Twilight a zaspali na gauči. Práve tam ich pod dekou našli ležať policajti, ktorí ich okamžite zadržali a obvinili z dvojnásobnej vraždy. 

Kuchynský nôž, ktorým Lucas vraždil
Zobraziť galériu (6)
Kuchynský nôž, ktorým Lucas vraždil  (Zdroj: profimedia.sk)

Najhoršia masová vražda v USA: Pokladník školy zabil desiatky ľudí, dielo skazy dokonal

Obaja tínedžeri boli minulý rok odsúdení najprv na dvadsať rokov, no neskôr bol ich trest znížený na sedemnásť a pol roka. Ich identity nemohli byť kvôli ich nízkemu veku odhalené, no sudca sa nakoniec rozhodol toto pravidlo v ich prípade zrušiť. Kim po svojom zatknutí neprejavila žiadnu ľútosť nad tým, čo vykonala. Psychiatrovi síce povedal, že je "trochu smutná z toho, ako dopadla jej mladšia sestra, ale že je rada, že jej matka je mŕtva".

Kim (vľavo), Elizabeth a Katie
Zobraziť galériu (6)
Kim (vľavo), Elizabeth a Katie  (Zdroj: profimedia.sk)

Edwardsová zhruba rok pred vraždami podľa svojich slov trpela depresiami a údajne sa pokúsila aj zabiť. Porotcovia však rázne odmietli tvrdenie, že trpela duševnou poruchou, ktorá ovplyvnila jej racionálny úsudok. "Tá čistá brutalita a pohŕdanie svojou matkou a sestrou srší z každého póru toho dievčaťa. Nemožno pochybovať o tom, že práve ona bola strojcom tohto mimoriadne krutého vražedného plánu," povedal prokurátor Peter Joyce. 

Zvrátený plán zosnovali spolu na popud Kim
Zobraziť galériu (6)
Zvrátený plán zosnovali spolu na popud Kim  (Zdroj: Facebook)

Dokazuje to aj záznam z policajného vypočúvania, na ktorom Edwardsová vyhlásila: "Mama mi vôbec nechýba, som rada, že je mŕtva, hoci som sa teraz kvôli tomu ocitla v prekérnej situácii. Neľutujem, čo som spravila." Motívom vraždy mohli byť dlhoročné nezhody v rodine, kedy Kim cítila, že do nej nepatrí.  

Viac o téme: VraždaMasakerKim edwardsLucas markham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu