Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Nemecku odsúdili mladého Sýrčana obvineného z pokusu zapáliť bezdomovca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Na dva roky a deväť mesiacov väzenia odsúdil dnes nemecký súd 21-ročného Sýrčana - vodcu skupiny utečencov, ktorá sa vlani v decembri na berlínskej stanici metra pokúsila zapáliť bezdomovca. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa nemeckých žalobcov zapálil Sýrčan viacero predmetov a rozmiestňoval ich v blízkosti hlavy spiaceho bezdomovca, takže si musel byť vedomý, že muž mohol zhorieť. Prokuratúra teda mladíka obviňovala z pokusu o vraždu. Súd však dnes rozhodol, že išlo o ťažké ublíženie na zdraví.

Samotný Sýrčan sa priznal, že zapálil vreckovku, ktorú položil k hlave bezdomovca, toho však chcel podľa vlastných slov len "vystrašiť". K incidentu došlo 25. decembra 2016 na stanici berlínskeho metra Schönleinstrasse. Okoloidúcim sa podarilo založený oheň včas uhasiť, pričom bezdomovec neutrpel žiadne zranenia.

V súvislosti s prípadom obžalovali aj šesť ďalších migrantov, ktorí do Nemecka prišli v rokoch 2014-2016, a to piatich Sýrčanov a jedného Líbyjčana. Trom z nich - vo veku 17-18 rokov - udelil súd podmienečný trest vo výške ôsmich mesiacov.

Dvoch ďalších odsúdili na štvortýždňové väzenie a verejnoprospešné práce. Posledného, 17-ročného mladíka sýrskeho pôvodu, odsúdili ešte v máji za neposkytnutie pomoci obeti útoku na dva týždne strávené v zariadení pre nápravu mladistvých a verejnoprospešné práce.

Viac o téme: BezdomovecNemeckoSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu