Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

DESIVÉ V Nemecku vyčíňa nový Jack Rozparovač: Vraždí prostitútky na FOTO, polícia je zúfalá

Nemecká prostitútka, ktorá zomrela rukou vraha Zobraziť galériu (5)
Nemecká prostitútka, ktorá zomrela rukou vraha (Zdroj: Foto: Profimedia)

NORINBERG - Šokujúci prípad vrážd prostitútok vyšetrujú nemeckí kriminalisti. V krátkom čase našli bezvládne telá dvoch obetí. Domnievajú sa, že ženy má na svedomí jeden vrah.

Kriminalisti z Norimbergu v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko pokračujú vo vyšetrovaní vrážd dvoch prostitútok. Ženy zomreli v meste v priebehu 12 dní. Vyšetrovatelia predpokladajú súvislosť medzi oboma hrdelnými zločinmi, resp. domnievajú sa, že v oboch prípadoch ide o rovnakého páchateľa. Nasvedčovala tomu aj situácia na oboch miestach činu. Informoval o tom Bavorský rozhlas (BR).

DESIVÉ V Nemecku vyčíňa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: YT/Bayerischer Rundfunk)

Dve zavraždené prostitútky

Vyšetrovatelia poznajú medzičasom aj identitu druhej obete, ktorej mŕtve telo našli 5. júna. Ide podľa policajných zdrojov o 44-ročnú Číňanku, ktorá zrejme, ako prvá z obetí, nežila v Norimbergu dlho. Prvou obeťou, ktorej telo objavili v jej horiacom byte 24. mája, bola 22-ročná rumunská prostitútka, ktorá žila v Norimbergu iba krátky čas. Na fakt, že jej úmrtie bolo dôsledkom vraždy, sa prišlo až pri súdnej pitve, pretože páchateľ byt podpálil v snahe zahladiť stopy po vražde.

Mladšia zo zavraždených prostitútok, ktorej telo našli v horiacom byte. Fotografiou sa prezentovala na internete.
Zobraziť galériu (5)
Mladšia zo zavraždených prostitútok, ktorej telo našli v horiacom byte. Fotografiou sa prezentovala na internete.  (Zdroj: Foto: Profimedia)

Kriminalisti zadržali v súvislosti s vraždou Rumunky v uplynulých dňoch 30-ročného podozrivého, o ktorom však v krátkom čase vysvitlo, že so zločinom nemá nič spoločné. Muža preto prepustili na slobodu.

DESIVÉ V Nemecku vyčíňa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: YT/Bayerischer Rundfunk)

DESIVÉ V Nemecku vyčíňa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: YT/Bayerischer Rundfunk)

Ako vyplýva z poznatkov po tohtotýždňovej súdnej pitve druhej z obetí, obe ženy prišli o život podobným spôsobom, keď páchateľ vyvíjal silu v oblasti krku. V druhom prípade je vraj ešte otázne, či išlo o vraždu alebo zabitie.

Nový Jack Rozparovač?

Ďalšie podrobnosti kriminalisti s ohľadom na pokračujúce vyšetrovanie neuviedli. Horúcu stopu však zatiaľ nemajú. Počet členov pôvodne desaťčlenného vyšetrovacieho tímu sa medzičasom zvýšil na trojnásobok.

Jack Rozparovač je prezývka sériového vraha, ktorý od augusta do novembra 1888 v londýnskej štvrti Whitechapel brutálne zavraždil päť prostitútok. Nikdy ho nechytili a jeho totožnosť je dodnes neznáma. 

Viac o téme: VrahProstitútkyNorinberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu