Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krvavý útok v Nemecku: Sýrsky migrant usmrtil nožom svojho psychológa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Holger Hollemann)

SAARBRÜCKEN - Sýrčan zaútočil nožom na svojho psychológa, ktorý na mieste podľahol zraneniam. K útoku došlo dnes v terapeutickom centre pre utečencov v Saarbrückene v nemeckej spolkovej krajine Sársko, informovala agentúra DPA.

Polícia vylúčila teroristické pozadie prípadu. O život prišiel 30-ročný psychológ v službách Nemeckého Červeného kríža. Páchateľa (27), ktorý sa pokúsil o útek, zadržali neďaleko miesta činu. Príčiny fatálneho konfliktu oboch mužov ani motív činu zatiaľ nie sú známe. Samotný útočník si totiž spôsobil tak ťažké zranenia, že ho kriminalisti bezprostredne nemohli vypočuť. Nepotvrdenou zostáva aj vražedná zbraň, aj keď sa na mieste našiel nôž.

Sýrčan, ktorý žije v sárskej metropole, sa dnes predpoludním dostavil do Psychosociálneho centra pre utečencov a migrantov Nemeckého Červeného kríža. Zatiaľ nevedno, či tam zamieril po prvý raz, alebo sa tam liečil už aj v minulosti. Obeť útoku pôsobila v rámci projektu Hope, ktorý je zameraný na pomoc traumatizovaným ľuďom pri začiatku "nového života", od roku 2014.

Viac o téme: VraždaMigrantNemeckoSaarbrücken
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu