Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Starosta Višňového chcel zavraždiť svoju manželku: Streľba kvôli milencovi, smrť vo väzení!

Bývalý starosta (v strede), manželka Janka (napravo) a muzikant Milan Zobraziť galériu (3)
Bývalý starosta (v strede), manželka Janka (napravo) a muzikant Milan (Zdroj: Tv Markíza, FB)

TRENČÍN – Na 20 rokov väzenia dnes Okresný súd (OS) v Trenčíne odsúdil bývalého starostu obce Višňové v okrese Nové Mesto nad Váhom Jaroslava B. za zločin vraždy v štádiu pokusu. V roku 2014 mal podľa obžaloby dvomi výstrelmi z pištole zasiahnuť svoju vtedajšiu manželku do hrude a ruky. Rozsudok nie je právoplatný, obhajca obvineného podal odvolanie.

Ako na začiatku hlavného pojednávania v júni minulého roku informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus, podľa obžaloby medzi manželmi vznikla hádka, ktorej príčinou mala byť údajná nevera poškodenej. "Poškodená uviedla, že sa dá rozviesť, na čo obžalovaný spod saka vytiahol revolver a s úmyslom usmrtiť ju vystrelil na poškodenú minimálne dvakrát. Po tom, ako ju zasiahol, obžalovaný opakoval slová 'teraz skapeš'. Poškodená bola hospitalizovaná v nemocnici v bezprostrednom ohrození života," priblížil hovorca.

Starosta Višňového chcel zavraždiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: archiv)

Starosta Jaroslav (57) sa pokúsil zavraždiť manželku (50): Pustili ho, ona sa bojí o život!

Podľa dnešného rozsudku OS v Trenčíne obvinený spáchal na chránenej osobe obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu. Súd ho zaradil do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Obžalovanému súd zároveň uložil trest prepadnutia revolveru, poškodenej musí podľa rozsudku uhradiť viac ako 34.000 eur a Všeobecnej zdravotnej poisťovni škodu takmer 2000 eur.

Starosta Višňového chcel zavraždiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Markíza, FB)

Ako po dnešnom pojednávaní povedala poškodená exmanželka, je rada, že po viac ako troch rokoch bolo učinené spravodlivosti zadosť. "Aj keď to ešte nie je na konci, keďže obhajca povedal, že sa mieni odvolať, verím, že aj krajský súd bude rovnako spravodlivý ako teraz okresný súd. Obávam sa o svoj život, jemu už o nič nejde, takže neviem čo ďalej," povedala poškodená s tým, že zvažuje žiadosť o policajnú ochranu. 

Viac o téme: RozsudokExstarostaVišňové
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu