Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO a VIDEO Futbalový sviatok v Turíne prerušil chaos: Vo vystrašenom dave podupali cez tisíc ľudí

Zranenia utrpelo viac než 1500 ľudí. Zobraziť galériu (6)
Zranenia utrpelo viac než 1500 ľudí. (Zdroj: SITA/AP)

TURÍN - Viac než 1500 ľudí utrpelo zranenia po tom, ako vypukla panika v Turíne pri verejnom sledovaní sobotňajšieho finále futbalovej Ligy majstrov (LM). Tri osoby vrátane mladého chlapca zostali vo vážnom stave, väčšina vyviazla s ľahšími zraneniami.

Incident sa stal na námestí Piazza San Carlo, kde približne 30 tisíc priaznivcov sledovalo stretnutie v Cardiffe, v ktorom Juventus podľahol Realu Madrid 1:4. Ľudia začali zrazu utekať po treťom góle Realu v 64. minúte. "Dav zachvátila panika a psychóza z možného teroristického útoku," priniesla agentúra AP stanovisko turínskych úradov. Pôvod hluku, čo vyvolal tlačenicu, je zatiaľ neznámy, polícia špekuluje o delobuchu. 

"Kričali a strkali sa, bolo to divoké," povedal jeden zo svedkov. "Dúfame, že všetci sa uzdravia čoskoro," zareagoval tréner Juventusu Massimiliano Allegri. "Moje myšlienky smerujú k zraneným v noci, ktorá mala byť oslavou," dodal prezident turínskeho klubu Andrea Agnelli.

Na námestí po fanúšikoch
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

K vyvolaniu paniky zrejme prispeli aj teroristické útoky v Anglicku a zvuk rozbitých okien kaviarne na námestí, ktorá sa vysypala vinou explózie. "Spadol som, pošliapalo ma najmenej päťdesiat ľudí. Neviem, ako sa mi podarilo dostať preč," povedal jeden zo svedkov denníka La Stampa. Niekoľko ľudí sa zranilo o kovové zábradlie, ktoré pod tlakom davu spadlo.

FOTO a VIDEO Futbalový
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: FutbalZápasTurín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu