Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

MEGApodvod s prídavkami: Nemcom došla trpezlivosť, cudzinci nás okrádajú na deťoch o miliardy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: spuntik.zoznam.sk)

BERLÍN - Podľa denníka Bild nemecké ministerstvo financií dospelo na základe auditu a kontrol k zisteniu, že mnoho cudzincov z Európskej únie poberá neoprávnene prídavky na deti, ktoré žijú v ich domovskej krajine. Na základe rozsahu hovorí dokonca o organizovanom podvode.

Dáni sa búria: Sýrčanovi s tromi ženami a 20 deťmi majú zaplatiť mastnú sumu na prídavkoch

Podľa Spolkového úradu práce Nemecko zaplatilo v minulom roku prídavky na deti vo výške 537 miliónov eur pre 168 400 maloletých, žijúcich v iných krajinách EÚ. Počet vzrástol až päťnásobne od roku 2010, dovtedy išlo o cca 34-tisíc detí.

Vládna Kresťanskodemokratická únia CDU teraz chce, aby sa prídavky na deti znížili na úroveň podpory v domovskej krajine. Ich plány však môže zastaviť Európska komisia. Predseda poslancov za nemeckú konzervatívnu úniu CDU/CSU v Európskom parlamente, obvinil Európsku komisiu, že otvára dvere k zjavnému sociálnemu zneužívaniu, ktoré musí byť zastavené.

MEGApodvod s prídavkami: Nemcom
Zobraziť galériu (2)

Herbert Reul pripomenul, že Európska komisia súhlasila s takýmto opatrením vo februári 2016 pri rokovaniach s vtedajším britským premiérom Davidom Cameronom o zotrvaní Británie v EÚ. "Nerozumiem tomu, že Európska komisia má zrejme dvojaký meter. Čo bolo legálne vtedy pre Britov a ďalších, teraz nemôže byť odopreté Nemecku," uviedol Reul.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu