Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Afganská televízia sa stala terčom neznámych ozbrojencov: Ovládli budovu, zámer je nejasný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

KÁBUL - Na komplex afganskej štátnej televízie (RTA) v meste Džalálábád zaútočili dnes neznámi ozbrojenci, ktorí spustili paľbu na príslušníkov bezpečnostných síl strážiacich budovu. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Môžeme potvrdiť, že skupina vzbúrencov prenikla do budovy. Kto sú tí ľudia a o čo im ide, zatiaľ nie je jasné," uviedol hovorca guvernéra provincie Nangarhár. Podľa hovorcu boli útočníci najmenej traja, pričom dvaja z nich sa vyhodili do vzduchu, avšak tretí stále vzdoruje. Z miesta útoku sa stále ozýva intenzívna streľba. Budova RTA v Džalálábáde sa nachádza v blízkosti sídla provinčného guvernéra a policajnej stanice.

Džalálábád je hlavným mestom východoafganskej provincie Nangarhár ležiacej na hraniciach s Pakistanom. Táto oblasť je baštou extrémistickej organizácie Daeš, ale intenzívnu činnosť tam vyvíjajú aj militanti z hnutia Taliban.

Islamskí extrémisti, ktorých cieľom je zvrhnutie prozápadnej vlády v Kábule, podnikli tento rok viacero útokov na vládne ciele. Okrem iného prepadli vojenskú nemocnicu v Kábule (50 obetí) či zaútočili na vojenskú základňu v severoafganskom meste Mazáre Šaríf, pričom zahynulo 140 ľudí.

Viac o téme: TelevíziaTerorizmusAfganistanDžalálábád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu