Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Záhadná smrť Magdy (†27) v Egypte sa zamotáva: Výpovede nemocničného personálu

Magdalena Zuková Zobraziť galériu (3)
Magdalena Zuková (Zdroj: FB)

VARŠAVA/HURGHADA - Príčinu smrti Poľky Magdaleny Zukovej na dovolenke v Egypte sa nepodarilo objasniť ani po jedenástich dňoch. Okolnosti tragédie zostávajú stále zahmlené a vynára sa čoraz viac nových informácií. Reportéri portálu wp.pl sa preto vybrali priamo na miesto činu a rozprávali sa so svedkami. Personál nemocnice, v ktorej mala mladá žena vyskočiť z okna, uviedol, že im pripadala ako posadnutá zlým duchom.

Záhadná smrť na dovolenke v Egypte: VIDEO Strašidelné zábery Magdy (†27) krátko pred tragédiou

Magdalena odletela z Katovíc do Egypta v stredu 26. apríla v dopoludňajších hodinách. Ubytovala sa v hoteli The Three Corners Equinox Beach Resort v Marsa Alam, ktorý sa nachádza približne hodinu jazdy od letiska a má vyše 200 izieb. Primárne ho vyhľadávajú skôr starší hostia, ktorí túžia po pokoji a tichu. Niet teda divu, že sa chýry o neobvyklom správaní Poľky rozkríkli hneď v ten deň popoludní. Niektorí sa jej snažili pomôcť alebo upokojiť ju.

Záhadná smrť Magdy (†27)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Prvá návšteva v nemocnici

Mahmouda, miestneho zástupcu cestovnej kancelárie, podľa wp.pl vo štvrtok informovali, že sa s jednou z turistiek niečo deje. Zamestnanci hotela nechceli reportérom nič prezradiť, ale Egypťania voziaci hostí vypovedali o podivnom a niekedy až agresívnom správaní Poľky. Záležitosť začala vyzerať vážne v piatok, keď Mahmoud požiadal o pomoc pre Magdalenu v zdravotníckom zariadení v Port Ghalib, ktorej lekár Ahmed Shawky uviedol, že poslal po ňu sanitku. Keď ju však priviezli, odmietla vystúpiť a nechať sa vyšetriť.

Záhadná smrť Magdy (†27)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Zmarený odlet domov

V tom čase už pôsobila pokojne, a tak sa vrátila späť do hotela. V noci sa však mali opäť vyskytnúť problémy a žena mala vyjsť na strechu. V sobotu ju odviezli na letisko, no jej správanie vzbudilo pozornosť policajta, ktorý požiadal o pomoc lekára. Ten mal potvrdiť, že Magdalena nie je spôsobilá nastúpiť do lietadla.

Mahmoud ju chcel vziať späť do hotela, ale keďže bola už odubytovaná, hotel ju odmietol. Náhradná izba sa nenašla ani v susednom zariadení a Poľka údajne nesúhlasila s presťahovaním. Vtedy mala začať byť opäť agresívna. Niekedy v tom čase došlo k telefonátu Magdaleny so svojím priateľom v Poľsku. Podľa údajov z mobilu trval takmer 25 minút, no na internete sa objavila o desať minút kratšia verzia. Nie je teda jasné, čo všetko sa počas neho odohralo, no Poľka mala žiadať svojho partnera, aby ju vzal domov. Nevysvetlila však prečo.

Návrat do nemocnice

Magdalena údajne stratila vedomie a Mahmoud ju znovu vzal do nemocnice, kde poprosil doktora Shawkyho, aby sa jej ujal, pretože ju nechce prijať žiadny hotel. Spala na sedadle v aute. Bola veľmi pokojná a pomocou vozíka ju previezli dnu. Keď sa však po niekoľkých hodinách prebudila, začala bojovať a snažila sa utiecť. Komunikácia bola veľmi ťažká aj kvôli jazykovej bariére. Shawky sa vyjadril, že sa jej sestričky báli. "Mysleli si, že je posadnutá zlým duchom. Kričala podivné veci," vysvetlil lekár. Poľština na Egypťanov pravdepodobne pôsobila desivo a cudzo.

Ošetrovateľom sa napokon rozrušenú a vydesenú ženu podarilo premôcť a doktor jej podal sedatíva. V izbe na druhom poschodí ju priviazali o posteľ a dávali na ňu pozor dve zdravotné sestry. Sedatíva však nezabrali tak, ako mali, pretože sa v nemocnici nezvykli starať o psychiatrických pacientov a mať k dispozícii potrebné lieky.

Nikto si nemyslel, že skočí z okna

V nedeľu sa malo Magdalene podariť začať si strhávať popruhy a sestry sa obávali, že by mohla utiecť. Jedna z nich preto vyšla z miestnosti, zamkla dvere a utekala na recepciu po pomoc. Druhá sestra zatiaľ bojovala s Poľkou, ale tá ju mala odsotiť a vyskočiť z okna. "Nebol som tam. Len som zrazu začul hluk a potom pád na zem," uviedol Shawky. Ženu našli ležať na betónovom chodníku. Preniesli ju dovnútra a ošetrili. Približne o hodinu a pol ju s vážnymi zraneniami previezli do takmer 300 km vzdialenej Hurghady, kde zomrela.

Smrť mladej ženy vyvoláva množstvo otázok. Jej rodina neverí, že by mala psychické problémy bezdôvodne. Údajne Magdalene niečo naliali v hoteli do nápoja a pokúsili sa ju znásilniť, prípadne sa mala stať obeťou obchodníkov s bielym mäsom. Doktor Shawky sa však vyjadril, že v tomto prípade sa nedá veriť nikomu, pretože každá strana chce chrániť svoje záujmy. Svetlo do prípadu by tak v mali vniesť najmä výsledky pitvy a toxikologické skúšky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu