Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trumpov odkaz na sociálnej sieti: Za odvolanie šéfa FBI mi všetci budú ďakovať

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Susan Walsh)

WASHINGTON - Prezident USA Donald Trump dnes ráno na Twitteri napísal, že odvolaný riaditeľ Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) James Comey "bude nahradený niekým, kto bude odvádzať oveľa lepšiu prácu a vráti FBI ducha aj prestíž".

Trump v tvíte zaútočil na demokratov, ktorí ho kritizovali za prekvapujúce odvolanie Comeya. Prezident napísal, že demokrati "povedali o Jamesovi Comeyovi niekoľko najhorších vecí, vrátane tej, že by mal byť prepustený, ale teraz predstierajú smútok!" Trump odvolal Comeyho náhle v utorok večer, práve keď federálny úrad vyšetruje, či sa Trumpov štáb z predvolebnej prezidentskej kampane podieľal na zasahovaní Ruska do amerických volieb.

Šéf Bieleho domu takisto na Twitteri uviedol, že republikáni a demokrati mu "čoskoro poďakujú" za to, že odvolal doterajšieho riaditeľa FBI. Comey podľa Trumpa "stratil dôveru takmer každého vo Washingtone, republikánov aj demokratov". Prezident ešte dodal: "Keď sa veci upokoja, budú mi ďakovať!" Comeyho vymenoval do úradu v roku 2013 na desaťročné funkčné obdobie vtedajší prezident Barack Obama.

Viac o téme: Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu