Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prvá dáma Francúzska Brigitte (64): Od manžela je o 25 rokov staršia, v škole mu bola učiteľkou

Emmanuel Macron s manželkou Brigitte.
Emmanuel Macron s manželkou Brigitte. (Zdroj: SITA/Philippe Wojazer, Thibault Camus, Laurent Cipriani)

PARÍŽ - Vekový rozdiel medzi novozvoleným francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom (39) a jeho manželkou Brigitte (64) činí 25 rokov; je zhruba rovnaký, aký je medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom a jeho manželkou Melaniou, všíma si spravodajská stanica BBC.

Macron sa so svojou budúcou manželkou zoznámil ako 15-ročný študent súkromnej jezuitskej školy v jeho rodnom meste Amiens, kde Brigitte vyučovala dramatické umenie. "Bola som úplne unesená inteligenciou tohto chlapca," uviedla Brigitte, rodená Trogneuxová, matka troch detí z predchádzajúceho manželstva.

Keď Macronovi rodičia zistili, s kým má ich syn vzťah, požiadali Brigitte, aby sa Emmanuela stránila, kým študent dosiahne vek 18 rokov. Macron ako 17-ročný prisľúbil Brigitte, že si ju jedného dňa vezme za manželku. Stalo sa tak až v roku 2007. Macron má tri nevlastné deti, pričom najstaršie z nich je od neho staršie o dva roky.

Macron je prostredníctvom svojich nevlastných detí zároveň sedemnásobným starým otcom. Brigitte Macronová sa vzdala svojho učiteľského zamestnania v auguste 2014, keď sa Macron stal ministrom ekonomiky vo vláde prezidenta Francoisa Hollanda. Následne sa Brigitte vypracovala ako spoľahlivá poradkyňa svojho manžela. Odvtedy sa zasadzuje za širšiu úlohu žien vo francúzskej politike.

Macron sa stane najmladším lídrom Francúzska od čias Napoleona Bonaparta. Zároveň bude prvým prezidentom od roku 1958, ktorý nepochádza z dvoch štandardných francúzskych politických strán - socialistov alebo republikánov.

Viac o téme: Emmanuel MacronBrigitte Macron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu