Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rakúsky kancelár Kern šokoval: VIDEO Obliekol si červenú rovnošatu a roznášal pizzu

Christian Kern
Christian Kern (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Rakúsky kancelár Christian Kern strávil utorok večer doručovaním pízz vo Viedni, aby sa dostal do kontaktu s voličmi a dozvedel sa viac o ich starostiach. Kern tak posilnil náznaky, že jeho Sociálnodemokratická strana Rakúska (SPÖ) sa pripravuje na predčasné voľby.

Líder si obliekol červenú rovnošatu doručovateľov pizze a potom roznášal taliansku pochúťku nič netušiacim rodinám, ktorých sa pýtal na politické názory a rady. Vyplýva to z videa dnes zverejneného na Kernovej stránke na Facebooku. Za hodinu od jeho zverejnenia na internete bolo kliknuté 70.000-krát. Rakúsko sa nachádza uprostred neoficiálnej predvolebnej kampane, hoci voľby nového parlamentu sa neočakávajú skôr ako na jeseň budúceho roka.

"Chcel som sa rozprávať, lebo som si myslel, že to bude dobrá príležitosť spoznať ľudí," povedal Kern na videu. "Máte pre mňa nejakú radu?" spýtal sa jednej prekvapenej ženy. Táto propagačná akcia vyvolala na internete stovky zväčša pozitívnych komentárov. Niekoľko ľudí však položilo otázku, či sa Kern viac zaujíma o PR (vzťahy s verejnosťou) než o skutočnú prácu, a jeden dokonca označil video za "pizzový populizmus".

Lídri sociálnych demokratov a stredopravej Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) popierajú, že ich koaličná vláda plánuje zavolať voličov k voľbám. Avšak niektorí stranícki predstavitelia uvažujú o predčasných voľbách a Kern uskutočnil niekoľko podujatí podobných predvolebnej kampani - napríklad roznášku pizze. Keby sa voľby konali v roku 2018, ako sa očakáva, predvolebná kampaň by prebiehala súčasne s rakúskym predsedníctvom v Rade EÚ, ktoré pripadá na druhú polovicu uvedeného roka.

Viac o téme: Christian Kern
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu