Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V pohotovosti je už aj Nórsko: Bomba v centre Osla, zadržali podozrivého!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

STAVANGER - Polícia uzavrela jednu z hlavných ciest v nórskej metropole Oslo po tom, čo objavila zariadenie pripomínajúce bombu. Podľa oficiálneho policajného účtu na Twitteri zatkli v súvislosti s incidentom jedného muža a na miesto nálezu vyslali pyrotechnickú jednotku.

Nórsko je v stave vysokej pohotovosti po tom, čo v susednom Švédsku zahynuli štyria ľudia a ďalší pätnásti utrpeli zranenia pri štvrtkovom útoku nákladným autom v Štokholme.        

Polícia zneškodnila výbušninu v hlavnom meste, zatkli podozrivého

Nórska polícia zneškodnila v sobotu výbušné zariadenie, nastražené v rušnom centre hlavného mesta Oslo a zatkla jedného podozrivého. Pri zásahu neboli hlásené žiadne zranenia. Podľa polície zariadenie, umiestnené v igelitovej taške, zneškodnili riadeným výbuchom.

Počas zásahu pyrotechnickej jednotky evakuovali ľudí z barov a reštaurácií, nachádzajúcich sa v okolí stanice metra Groenland. Šéf polície Vidar Pedersen pre médiá potvrdil, že zariadenie obsahovalo výbušninu, ktorá bola úspešne zneškodnená. Úrady zatiaľ neposkytujú žiadne bližšie informácie o mužovi, ktorého v súvislosti s incidentom zadržali, ani o samotnom zariadení.

Viac o téme: BombaNórskoOslo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu