Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO "teroristu" z Petrohradu mu zničila život: Vyhodili ho z lietadla aj z práce

Nikitinova fotografia sa objavila po útoku v médiách. Zobraziť galériu (4)
Nikitinova fotografia sa objavila po útoku v médiách. (Zdroj: Twitter)

MOSKVA - Rus Iljas Nikitin prišiel o prácu kvôli pondelňajšiemu teroristickému útoku spáchanému v Petrohrade, aj keď s ním nemal nič spoločné. Okrem toho, že sa jeho fotografia objavila v oznamovacích prostriedkoch ako prvá podoba domnelého útočníka. O jeho problémoch informoval server Islam News.

Hrdinský čin z petrohradského metra: Matka (†50) obetovala život za záchranu dcéry

Nikitin sa hneď v pondelok dostavil na policajnú stanicu, aby vysvetlil omyl. Nasledujúci deň sa nedostal do lietadla, keď chcel odletieť z Moskvy do Orenburgu. Aj keď prešiel letiskovou kontrolou, spoločnosť Rossija ho nepustila na palubu kvôli protestu vystrašených cestujúcich, ktorí odmietli uveriť tomu, že pripisovanie útoku Nikitinovi bola chyba.

FOTO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Nikitin vyrástol v Povolží, absolvoval vojenskú akadémiu a slúžil v ruskej armáde v Čečensku. Teraz je rezervistom v hodnosti kapitána a pracoval ako vodič nákladného vozidla. Server Islam News napísal, že mu včera jeho zamestnávateľ z Nižnevartovska povedal, že ho na základe požiadavky miestnych vyšetrovateľov prepúšťa.

FOTO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

"Správy, v ktorých som označovaný za teroristu, prenasledujú mňa, moju rodinu i priateľov. Nemôžem teraz kvôli tomu ani do lietadla. Prosím vás, prestaňte ma prenasledovať, nechajte ma na pokoji," povedal Nikitin serveru Islam News.

FOTO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Pri pondelkovom útoku spáchanom v petrohradskom metre zomrelo 14 ľudí a okolo 50 osôb bolo zranených. Útočník bol identifikovaný ako etnický Uzbek Akbaržon Džalilov, ktorý sa narodil v Kirgizsku a od 16 rokov mal ruské občianstvo. Motív jeho činu zatiaľ nie je jasný, zatkli sedem ľudí.

Viac o téme: útok Petrohrad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu