Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Deň po Londýne ďalší útok, tentokrát v Belgicku: Hrôza v nákupnej zóne!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Twitter/EcceHomo)

ANTVERPY - V Antverpách sa dnes niekto pokúsil autom nabehnúť vysokou rýchlosťou do nákupnej zóny. Uviedla to belgická polícia, podľa ktorej bola v tejto súvislosti zadržaná jedna osoba. Polícia na miesto vyslala posily a v meste boli rozmiestnení vojaci. Spočiatku to vyzeralo tak, že aj dnešok bude v Európe krvavý, no žiadne obete ani zranení sa našťastie nepotvrdili.

19:39 Agentúra Reuters s odvolaním sa na francúzske úrady a nemenovaný zdroj uviedla, že vodič je Tunisan s prihláseným pobytom vo Francúzsku. Podľa uvedeného zdroja bol zrejme opitý a nechcel autom zabíjať, ale len sa snažil vyhnúť policajnej kontrole. Pre tajnú službu je údajne neznámy, ale polícia ho pozná v súvislosti s menšími zločinmi, ktoré spáchal v minulosti.

16:55 Zatknutého vodiča identifikovali ako Mohameda R. narodeného v roku 1977. Podľa belgickej federálnej prokuratúry je vodič Francúz s nahláseným pobytom vo Francúzsku. Podľa denníka je severoafrického pôvodu.

15:50 Podľa prokurátora sa v aute zadržaného našli nože, strelná zbraň a kanister s ešte neurčeným obsahom. 

15:45 "Automobil išiel veľkou rýchlosťou ulicou Meir (obchodná tepna Antverp), takže ľudia museli uskakovať nabok," povedal na tlačovej konferencii policajný riaditeľ Serge Muyters. Vojakom sa vodiča nepodarilo ihneď zastaviť, auto prešlo križovatkou na červenú a mierilo k nábrežiu. Až tam ho policajti zablokovali.

15:43 Prokurátor spresnil, že útočník sa volá Mohamed R., narodený 8. mája 1977. 

15:40 Pri incidente podľa informácií polície nikto neutrpel zranenia. 

15:29 Po meste bolo rozmiestnených desiatky policajtov a vojakov. 

15:26 Útočník je Francúz, ale má severoafrický pôvod. 

15:15 Pyrotechnici prehľadávajú okolie. 

Deň po Londýne ďalší
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

15:06 "Automobil išiel veľkou rýchlosťou ulicou Meir, takže ľudia museli uskakovať na stranu," povedal na tlačovej konferencii policajný veliteľ Serge Muyters. Vodič bol podľa neho "muž severoafrického pôvodu" a mal na sebe masku.

15:03 Premiér Charles Michel povedal, že Belgicko zostáva "bdelé". "Naše bezpečnostné služby odviedli výbornú prácu," povedal k incidentu.

Deň po Londýne ďalší
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

14:59 Starosta Antverp Bart De Wever na popoludnie zvolal tlačovú konferenciu a podľa belgických médií oznámi, že sa podarilo zabrániť atentátu.

14:50 V aute polícia objavila zbrane a ďalší ilegálny materiál. Policajti ho zaregistrovali a začali prenasledovať po tom, ako na križovatke prešlo na červenú. 

14:45 Podľa policajného hovorcu malo auto francúzsku poznávaciu značku. "V súvislosti s incidentom sme zadržali muža v maskovaní," uviedol. 

Deň po Londýne ďalší
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter/EcceHomo)

Incident sa objavuje deň po atentáte v Londýne. Útočník tam najprv autom pozrážal ľudí na Westminsterskom moste a potom zaútočil nožom pri budove parlamentu. Okrem neho prišli o život ďalší traja ľudia a 40 osôb utrpelo zranenia. K útoku sa prihlásila radikálna organizácia Daeš.

Viac o téme: AutoAntverpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu