Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodiča z Anterp, ktorý sa vo štvrtok pokúsil autom zraziť ľudí, obvinili z pokusu o vraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Z pokusu o vraždu s teroristickým pozadím obvinili Tunisana Muhammada R., ktorý sa vo štvrtok pokúsil autom zraziť ľudí v belgickom meste Antverpy. Obvinený bol zatknutý. Jeho čin si nevyžiadal žiadne obete ani zranených.

Belgická federálna prokuratúra ho obvinila aj z pokusu o ublíženie na zdraví s teroristickým pozadím a nedovoleného ozbrojovania. Informovala o tom agentúra Belga. Maskovaný Tunisan Muhammad R. (39), ktorý je nahlásený na pobyt vo Francúzsku, vošiel okolo 11.00 h autom do pešej zóny s obchodmi na ulici De Meir v Antverpách. Vozidlo išlo vysokou rýchlosťou a ľudia pred ním museli uskakovať nabok.

Vojaci sa neúspešne pokúsili vodiča zastaviť v centre mesta, nakoniec sa im to podarilo až na parkovisku na nábreží. Podľa nemenovaného predstaviteľa prokuratúry bol páchateľ pod vplyvom omamnej látky, ale odmietol povedať, či má na mysli drogy, alebo alkohol. Agentúra Reuters s odvolaním sa na francúzske úrady a nemenovaný zdroj vo štvrtok uviedla, že vodič bol zrejme opitý a nechcel autom zabíjať, ale len sa snažil vyhnúť policajnej kontrole. Pre tajnú službu je údajne neznámy, ale polícia ho pozná v súvislosti s menšími zločinmi, ktoré spáchal v minulosti. V kufri vozidla našli bezpečnostné zložky viacero zbraní vrátane granátometu, aký používajú policaji pri demonštráciách, a bandasku s nešpecifikovanou tekutinou.

Viac o téme: Pokus o vražduAntverpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu