Piatok31. máj 2024, meniny má Petrana, Petronela, Nela, zajtra Žaneta

Rusko je v plnej pohotovosti: Začalo sa rozsiahle vojenské cvičenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Andreea Alexandru)

MOSKVA - Vopred neohlásené bojové cvičenia začala dnes ruská armáda v južnom vojenskom okruhu, vrátane ruských vojenských základní v Arménsku a v Abcházsku. Informovala o tom agentúra TASS, ktorá sa odvoláva na armádnu tlačovú službu. Podľa nej sa cvičenia zúčastňuje okolo 6000 vojakov.

Jednotky boli po vyhlásení poplachu uvedené do stavu najvyššej bojovej pohotovosti a presunuli sa na stanovené miesta, kde budú v cvičení pokračovať. Jeho súčasťou má byť tiež ostrá streľba, kontrola bojovej a špeciálnej pripravenosti jednotiek a tiež presun do neznámeho terénu, vrátane využitia železnice a leteckej prepravy.

Do cvičenia je podľa armády zapojených okolo 1500 kusov bojovej a špeciálnej techniky. Cvičenie sa týka "radu jednotiek dislokovaných v Krasnodarskom a Stavropoľskom kraji, v Astrachánsku a Volgogradskej oblasti, v Adygejskej a Karačajsko-Čerkeskej autonómnej republike a tiež útvarov ruských vojenských základní v Arménsku a v Abcházsku," oznámila armáda.

"Hlavnou úlohou tohto cvičenia je previerka bojovej pripravenosti jednotiek plniť stanovené úlohy a tiež zhodnotiť úrovne bojovej prípravy vojakov," uviedla tlačová služba južného vojenského okruhu.

Viac o téme: CvičenieArmádaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu