Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Záhada zmiznutia štvorčlennej rodiny vo Francúzsku vyriešená: Polícia odhalila šokujúcu pravdu

Štyria členovia rodiny záhadne zmizli. Zobraziť galériu (6)
Štyria členovia rodiny záhadne zmizli. (Zdroj: Foto: YT/Euronews, CNEWS)

PARÍŽ - Francúzska polícia týždne riešila mysteriózny prípad zmiznutia štyroch členov rodiny, ktorý sa dostal do pozornosti nielen domácich, ale aj zahraničných médií. Aj keď sa telá nenašli, stopy viedli kriminalistov k presvedčeniu, že ich niekto zniesol zo sveta. Zdá sa, že strašná hádanka, má teraz svoje rozuzlenie. Motívom otrasného činu bol zrejme spor o dedičstvo - zlaté tehly. K vražde manželského páru a ich dvoch detí sa v nedeľu priznal exmanžel sestry zavraždeného.

Francúzsko rieši mysteriózny prípad: Štvorčlenná rodina zmizla zo dňa na deň úplne bez stopy

Manželia Brigitte (50) a Pascal (50) Troadecovci a ich deti - syn Sébastien (21) a dcéra Charlotte (18) - záhadne zmizli v polovici februára zo svojho domu v meste Orvault na predmestí Nantes. Políciu na to upozornila Brigittina sestra, ktorá bola s rodinou v pravidelnom telefonickom kontakte. Troadecovci sa jej neozvali od noci na 17. februára. Žena políciu zalarmovala o týždeň neskôr.

Záhada zmiznutia štvorčlennej rodiny
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Polícia neskôr počas prehliadky na schodoch i na prízemí domu, kde rodina žila, našla stopy krvi manželského páru a ich syna. Krv bola aj na synovom mobilnom telefóne a hodinkách matky, pričom podľa vyšetrovateľoch sa ju niekto pokúšal zmyť. Z domu zmizla elektronika členov rodiny; káble na nabíjanie tam však zostali. Posteľná bielizeň chýbala, podobne ako aj zubné kefky.

Záhada zmiznutia štvorčlennej rodiny
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Na mieste vzdialenom od domu 270 kilometrov, v priekope neďaleko mesta Brest, boli 1. marca v lese nájdené nohavice a v ich vrecku kartička poistenca a ďalšie doklady na meno Charlotte. O deň neskôr počas pátrania v blízkosti miesta spomínaného nálezu polícia objavila aj niekoľko osobných vecí otca rodiny, Pascala.

Záhada zmiznutia štvorčlennej rodiny
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Spočiatku polícia z vraždy podozrievala Sébastiena Troadeca, ktorý mal v minulosti psychické problémy i problémy s políciou, keď sa na sociálnej sieti vyhrážal zabitím. Súd ho odsúdil na štyri mesiace verejnoprospešných prác. Mladík sa tiež často dostával do sporov so svojím otcom, ktorý mal takisto psychické problémy. Podľa spravodajskej stanice RTL bývalý manžel sestry Pascala Troadeca sa v nedeľu pri výsluchu priznal, že striehol pred domom rodiny Troadecovcov. Potom jej členov zabil tupým predmetom. Podozrivý uviedol, že telá následne rozrezal a autom ich previezol do kraja Finistere, kde ich spálil.

Vyšetrovatelia mohli tohto 46-ročného muža podozrivého z vraždy identifikovať vďaka dôkazom v podobe stôp DNA, ktorú zanechal na mieste činu v dome i aute syna zo zmiznutej rodiny. Pri prvých výsluchoch po oznámení zmiznutia rodiny muž polícii tvrdil, že Troadecovcov nevidel už celé roky. Polícia sa teraz snaží zistiť, či tento muž konal sám. Vo vyšetrovacej väze je od víkendu aj jeho bývalá manželka, ktorá je sestrou zavraždeného Pascala Troadeca.

Viac o téme: DedičstvoVraždaFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu