Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lavíny v Taliansku opäť zabíjali: Muž mal šťastie v nešťastí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

RIDANNA/SAN LEONARDO IN PASSIRIA - Na severe Talianska si dnes zosuvy lavín vyžiadali jednu obeť a jedného ťažko zraneného.

Masy snehu zachytili v jednom z tamojších údolí 33-ročného miestneho občana, ktorý sa spoločne s kamarátom vybral na túru. K nešťastiu prišlo po tom, čo sa dvojica rozhodla pre predčasný návrat. Nešťastník sa ocitol v tri metre vysokej lavíne a nemal šancu na prežitie. Jeho spoločník mal šťastie v nešťastí, pod snehom sa ocitol iba čiastočne a dokázal sa vlastnými silami dostať von.

Menej šťastia mal v jednom z lyžiarskych stredísk 16-ročný návštevník z Nemecka, ktorý bol v čase zosuvu lavíny sám (a nie so skupinou priateľov) mimo lyžiarskej trate. Na rozdiel od tridsiatnika v prvom prípade sa chlapca podarilo záchranárom oživiť a následne previezť vrtuľníkom do nemocnice v Bolzane.

Na severe Talianska sa dnes zvýšilo lavínové nebezpečenstvo po tom, čo tu miestami napadlo v utorok do 40 cm nového snehu. Za podobne nebezpečnú považujú experti v súčasnosti aj situáciu v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko, hlavne v terénoch v nadmorskej výške nad 2000 metrov, kde zaznamenali snehové zrážky.

Viac o téme: LavínaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu