Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ústredie Tsiprasovej strany pod paľbou: Útočníci hádzali zápalné fľaše

Ľudia protestujú proti vládnej Syrize už niekoľko dní, dokonca Tsiprasovi priniesli tortu, na ktorej bola jeho podobizeň s nosom Pinocchia.
Ľudia protestujú proti vládnej Syrize už niekoľko dní, dokonca Tsiprasovi priniesli tortu, na ktorej bola jeho podobizeň s nosom Pinocchia. (Zdroj: SITA/AP/Yorgos Karahalis)

ATÉNY - Jeden grécky policajt utrpel zranenia, keď zamaskovaní útočníci hodili v nedeľu zápalné fľaše na aténske ústredie vládnucej ľavicovej strany Syriza. Informovali o tom miestni predstavitelia.

Po útoku zadržali 35 podozrivých na vypočúvanie, uviedol podľa agentúry AP policajný zdroj, ktorý o prípade hovoril pod podmienkou anonymity vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie. Tajomník Ústredného výboru Syrizy Panajotis Rigas odsúdil "vražedný" útok s tým, že ho spáchali kriminálni násilníci a nebol ideologicky motivovaný. Na budovu hodili päť zápalných fliaš, pri útoku zhorelo jedno vozidlo.

Grécke opozičné strany vystupňovali v poslednom čase kritiku vládnej strany s tvrdením, že postupuje nedbalo v otázkach bezpečnosti po nedávnych útokoch, ktorých terčom sa stali autobusy a automaty na cestovné lístky. Syrizu oponenti obvinili, že chráni samozvanú anarchistickú mládež, ktorá sa dopúšťa takýchto činov.

Viac o téme: GréckoAlexis TsiprasSyriza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu