Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vlčiak pohrýzol desaťročné dievčatko

Na pravej nohe vlčiak odhryzol dievčatku kus mäsa.
Na pravej nohe vlčiak odhryzol dievčatku kus mäsa. (Zdroj: Blesk.cz)

ČESKO - Štyroch zranených má na svedomí agresívny pes - vlčiak, ktorý utiekol majiteľovi v Karvinej-Novom Meste.

Najhoršie ale skončilo desaťročné dievčatko Nela. Pes sa jej zahrýzol do oboch nôh. Dievčatko skončilo na detskej jednotke intenzívnej starostlivosti. Nela, ktorá vo štvrtok poobede išla navštíviť kamarátku, bola prvou obeťou rozzúreného psa. Ten utiekol majiteľovi (49) z bytu. Kým ho stihol chytiť, pes pohrýzol ďalších troch ľudí. Ich zranenia ale nie sú veľmi vážne.

"S týmto psom boli problémy už v minulosti. Psa údajne kŕmili surovým mäsom," vyhlásila matka dievčatka Blanka Kokyová (35). Jej dcéra musela podstúpiť operáciu. Na pravej nohe jej pes odhryzol kus mäsa. Majiteľovi vlčiaka hrozí obvinenie z ublíženia na zdraví.

Paradoxom je, že vlčiaka si majiteľ zaobstaral na vlastnú obranu. Daná lokalita je totižto nelichotivo prezývaná na "Bronx". Neprispôsobiví susedia údajne psa často dráždili. Dráždením v ňom vyprovokovali agresívne sklony. Potvrdil to aj ošetrovateľ z útulku, v ktorom pes skončil na pozorovanie. "Bol pravdepodobne terčom útoku a zdivočel. Teraz už bude nebezpečný," povedal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu