Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Prvá svadba pod morskou hladinou v Indii! Nevesta zo Slovenska si splnila sen

Eunika a Nikhil sú už svoji. Zobraziť galériu (4)
Eunika a Nikhil sú už svoji. (Zdroj: FB/Bond Safari Kovalam)

THIRUVANANTHAPURAM - Predstavte si nevestu plávajúcu svadobnou uličkou, obklopenú pokojnými vodnými prúdmi a ženícha, ktorý na ňu netrpezlivo čaká v obleku a v potápačských okuliaroch s prívodom kyslíka v ústach. Pre niekoho to znie možno neuveriteľne, ale práve takto vyzeral najkrajší deň Slovenky Euniky Pogranovej, ktorá sa dnes v Indii vydala za svojho snúbenca Nikhila Pawara pod morskou hladinou. Išlo o prvú takúto svadbu v krajine vôbec.

Slovenka prežíva v Južnej Afrike najhoršie obdobie života: Jej manžela obvinili z rasizmu!

Ženích z Maharashtry a nevesta zo Slovenska dali svojej svadbe naozaj dobrodružný nádych. Brali sa pri impozantnej kulise koralov a húfoch farebných rýb v Kovalame, ktorý je považovaný za obľúbenú turistickú destináciu.

"Vždy bolo mojím želaním urobiť niečo špeciálne pre moju lásku a myslel som si, že ponor pod hladinu mora bude jedinečný a skvelý zážitok," povedal pre portál thehindu.com Nikhil, inštruktor potápania, ktorý roky pracoval na ostrovoch Andamany a Nikobary. Pod vodou sa podľa jeho slov veľmi pohodlne cíti aj Eunika, ktorá je dobrá plavkyňa a zúčastnila sa niekoľkých ponorov.

A ako vyzerala žiadosť o ruku? Veľmi podobne. Aj tá sa totiž odohrala pod vodou. Nikhil ukázal Eunike v plnom potápačskom vybavení tabuľku s otázkou: "Vezmeš si ma?" a mladá Slovenka na ňu odpovedala kladne. Tým bol ich budúci manželský sľub spečatený.

VIDEO Prvá svadba pod
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thehindu.com)

Pár sa stretol počas minuloročnej Eunikinej dovolenky v Indii a tá teraz uvažuje o tom, že sa bude venovať potápaniu profesionálne. Ich nápad im uľahčila spoločnosť Bond Safari, ktorá ponúka záujemcom potápanie v Kovalame a jeho okolí. Tentokrát ale mala na starosti výnimočnejšiu udalosť.

VIDEO Prvá svadba pod
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thehindu.com)


Pár pred sobášom podstúpil dve lekcie, ktoré mali zabezpečiť hladký priebeh obradu. Niet sa tomu čo čudovať, predsa len museli zvládnuť novomanželský bozk, ktorý ich na chvíľu odrezal od prívodu kyslíka a museli vedieť si náustok znova nasadiť.

Svadba sa odohrala na pláži Grove Beach, ktorá je známa svojimi relatívne pokojnými vodami a bohatým podmorským životom. Nešlo však o žiadnu honosnú záležitosť plnú náboženských rituálov, otázky mali mladomanželia predtlačené a prostredníctvom znakovej reči si povedali svoje "áno". Vymenili si prstene a osobitne navrhnuté vence vyrobené z lastúr. Prítomných bolo približne desať ľudí a neskôr na súši mohli prepuknúť už bujarejšie oslavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu