Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rasistický útok v Anglicku: VIDEO ženy, ktorú namosúrený muž poslal späť do Poľska

Zobraziť galériu (2)
"Vráťte sa domov," povedal muž Poľke. (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Poľka natočila na mobilný telefón záver incidentu, ktorý opísala ako "rasistický útok". Zatiaľ čo bola 18. januára nakupovať so svojimi dvoma malými deťmi v Aldi v anglickom Stevenage, neidentifikovaný muž jej povedal, aby sa vrátila do svojej krajiny. Marta nechcela veriť vlastným ušiam, a tak ho požiadala, aby svoj výrok zopakoval. Po tom, čo jej znovu povie, aby sa vrátila späť, nenechá Poľka situáciu len tak a osloví manažérku obchodu, aby zavolala políciu.

Rasistické násilie v Británii eskaluje: Podpaľačský útok na Poliakov a nenávistný LIST s vyhrážkami

"Práve som stretla svojho priateľa v supermarkete, a tak sme sa rozprávali. Tento muž prechádzal okolo nás a zrazu povedal: "Začnite hovoriť anglicky." Povedala som: "Prepáčte?" On mi potom dvakrát vynadal a povedal mi, aby som sa vrátila do mojej krajiny a pridal útočnú poznámku o tom, že som Poľka. Spýtala som sa ho: "Čo máte za problém? Chcete dodať ešte niečo iné o mojej krajine?" On odpovedal: "Len sa vráťte," objasnila pre portál express.co.uk nepríjemnú situáciu mamička dvoch detí.

Rasistický útok v Anglicku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Nahnevaná žena sa potom pristavila pri manažérke supermarketu, ktorej chcela nahlásiť rasistický útok. Privolala aj svojho manžela a muž potom prestal so slovnými útokmi, ale stále si mrmlal niečo popod nos a obhajoval sa tým, že je "sloboda prejavu".

Marta, asistentka manažéra v reštaurácii, chodila do školy v Londýne a potom strávila istý čas v Poľsku, než sa vrátila pracovať do Veľkej Británie. Uviedla, že takýto incident zažila prvýkrát po päť a pol roku, čo žije v Stevenage. "Môže si myslieť čo chce, ale nemôže rozrušovať moju rodinu a moje deti," reagovala na incident, ktorý pripisuje strachu z brexitu. "Pracujem tvrdo a mám dobrú prácu. Chceme tu žiť, pretože máme naozaj radi túto krajinu, rovnako ako slobodu, ktorá tu vládne," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu