Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Dráma na diaľnici v Poľsku: Hromadná havária desiatok áut, medzi nimi limuzína s ministrom

Hromadná nehoda na diaľnici v Poľsku Zobraziť galériu (2)
Hromadná nehoda na diaľnici v Poľsku (Zdroj: YouTube)

VARŠAVA - V dôsledku hustej hmly a námrazy došlo dnes v strednej časti Poľska na diaľnici A1 k dvom hromadným zrážkam, ktoré si vyžiadali najmenej 15 zranených. Stav piatich z nich označili lekári za ťažký.

Podľa záchranárov boli v daných úsekoch diaľnice veľmi náročné podmienky pre jazdu - bola hustá hmla a na ceste sa vytvárala námraza, informovala televízia TVN24. Polícia príslušný úsek diaľnic uzavrela s tým, že tento stav potrvá niekoľko hodín. 

Prvá nehoda sa odohrala dnes o 8.30 h na 394. kilometri diaľnice A1 v smere na Lodž. O pol hodiny neskôr došlo k nehode na 393. kilometri rovnakej diaľnice v smere na Katovice. V prvom prípade do seba nabúralo najmenej 31 osobných áut a osem nákladných áut.

V druhom prípade bolo účastníkom nehody 12 osobných áut, dve nákladné autá a jeden autobus. Podľa webu denníka Gazeta Wyborcza účastníkmi oboch zrážok bolo 63 áut a zranených je najmenej 20 ľudí, mnohí ťažko.

Poľský minister obrany havaroval

Auto s poľským ministrom obrany Antonim Macierewiczom sa stalo súčasťou hromadnej havárie ôsmich vozidiel v strednom Poľsku. Oznámil to dnes hovorca poľskej vlády Rafal Bochenek s tým, že minister vyviazol bez zranení.

Antoni Macierewicz
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Auto s ministrom sa dostalo do hromadnej kolízie na ceste z konferencie v meste Toruň v severnom Poľsku do Varšavy. Príčinou havárie boli nepriaznivé poveternostné podmienky. Hovorca Bochenek vo vyjadrení pre agentúru AP uviedol, že minister je v bezpečí a zúčastnil sa oficiálnych podujatiach vo Varšave. Hovorca miestnych hasičov Arkadiusz Pietak dodal, že pri tejto havárii sa zranili traja ľudia. To, či museli niekoho hospitalizovať, neuviedol.

Viac o téme: HaváriaPoľskoAntoni Macierewicz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu