Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Dráma 4-ročnej rukojemníčky v Číne: Vytrhli ju z pazúrov smrti!

Policajt uniká so zachráneným dievčatkom do bezpečia. Zobraziť galériu (2)
Policajt uniká so zachráneným dievčatkom do bezpečia. (Zdroj: SITA)

ŠANGHAJ - Viac ako šesťhodinovú drámu zažilo predmestie čínskeho Šanghaja. Muž v stredných rokoch ozbrojený nožom tu zadržiaval rukojemníčku, ktorou bolo iba štvorročné dievčatko!

Po dlhých rokovaniach chcel muž dieťa zraniť nožom a to sa mu stalo osudným. Policajti ho bez milosti zastrelili. Dráma sa odohrala v reštaurácii Kentucky Fried Chicken na jednom z predmestí najväčšieho čínskeho mesta. Okolo tretej popoludní vošiel do reštaurácie muž, ktorý s nožom v ruke schytil malé dievčatko, ktorého matka práve išla kúpiť jedlo. Šialenec zadržiaval dieťa v zajatí viac ako šesť hodín, počas ktorých ho v obkľúčení držalo vyše 100 policajtov.

Prípad ihneď vyvolal pozornosť médií i okoloidúcich. Okolo reštaurácie sa zhromaždili stovky ľudí. Polícia evakuovala všetkých ľudí z budovy, medzi nimi aj matku dieťaťa, a začala s únoscom vyjednávať. Okolo 21.40 hod. sa čoraz nervóznejší muž po dlhých rokovaniach zrazu rozhodol dievča porezať. V tej chvíli však zaznel výstrel a únosca sa zviezol na zem. Dievčatko neutrpelo žiadne zranenia a jeden z policajtov ho rýchlo schytil a odviedol do bezpečia, aby ho mohol vrátiť matke. Polícia zatiaľ vyšetruje identitu a príčiny konania únoscu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu