Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Beštiálny čin matky: Svoju dcérku (†18) zviazala v posteli a zaživa ju upálila

Zeenat Rafiq mala iba 18 rokov. Zobraziť galériu (4)
Zeenat Rafiq mala iba 18 rokov. (Zdroj: SITA/AP)

LAHORE - Nie je matka, ako matka. Niektoré strážia svoje dcéry predtým, aby sa im nič nestalo, ako oko v hlave, pre iné je dôležitejšia nepoškvrnená česť rodiny. Vražda zo cti nie je v Pakistane zriedkavým javom, ale istá žena zniesla svoje dieťa zo sveta naozaj krutým spôsobom. Za neľudský čin ju odsúdili na trest smrti.

Brat zavraždil slávnu sestru (†26): Provokovala svet, dal jej sedatíva a potom TO prišlo!

Parveen Bibiovú usvedčili z vraždy mladučkej Zeenat, ktorá sa odohrala len týždeň po tom, čo sa minulý rok v júni vydala za Hassana Khana. Matka zviazala s pomocou svojho syna dievčinu na lôžku, potom ju poliala petrolejom a zapálila v rodinnom dome v Lahore, na východe Pakistanu. Keď svoje dielo dokonala, vyšla na ulicu a začala kričať, že zabila svoju dcéru, aby viac nerobila hanbu rodine, pričom sa bila do hrude.

Parveen Bibiová
Zobraziť galériu (4)
Parveen Bibiová  (Zdroj: SITA/AP)

Súd v pondelok rozhodol, že Parveen Bibiová si za svoj zločin zaslúži trest smrti a jej syn Anees za pomoc pri vražde dostal doživotie. Jeho obhajca však tvrdil, že syn nehral žiadnu rolu pri zabíjaní, preto bol odsúdený neprávom.

Naseem Bibiová, mladšia sestra vrahyne uviedla, že po čine Parveen vyšla na ulicu, dala si dole šatku, začala sa biť do pŕs a kričať: "Ľudia! Zabila som svoju dcéru za neslušné správanie a preto, že spravila našej rodine zlé meno". "Moja sestra už dávnejšie vyhlásila, že dcére nedovolí vydať sa za Paštúna," dodala.

Hassan Khan
Zobraziť galériu (4)
Hassan Khan  (Zdroj: SITA/AP)

Práve to bola nenapraviteľná chyba v očiach matky, ktorá nechcela, aby si Zeenat vzala Hassana, opravára motocyklov, ktorý pochádzal z iného etnika. Manžel sa pre miestnu televíznu stanicu Geo News vyjadril, že pár utiekol, aby sa mohol zosobášiť, ale jeho žena sa krátko po svadbe napokon vrátila do rodného domu po tom, čo ju príbuzní zavolali a sľúbili, že jej usporiadajú oslavu a neublížia jej. Svoje slovo však nedodržali.

Zeenat Rafiq
Zobraziť galériu (4)
Zeenat Rafiq  (Zdroj: SITA/AP)

Podľa nezávislej Komisie pre ľudské práva v Pakistane je v tejto krajine násilie na ženách na dennom poriadku. S odkazom na medializované správy informovala, že v roku 2015 došlo k viac ako 1100 vraždám zo cti. Tamojší parlament schválil v októbri legislatívu proti takýmto vraždám po tom, čo v júli uškrtil brat svoju slávnu sestru Qandeel Balochovú, ktorá bola hviezdou na sociálnych sieťach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu