Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Správa, ktorá vyvolala obavy o bezpečnosť: Vodca teroristov s bojovníkmi Daeš je v Európe

Lavdrim Muhaxheri Zobraziť galériu (4)
Lavdrim Muhaxheri (Zdroj: Foto: YT/Televizioni Koha Tetovë)

RÍM - Taliansky denník L'Espresso priniesol šokujúcu informáciu. Jeden z veliteľov Daeš Lavdrim Muhaxheri je v Európe aj s približne 400 bojovníkmi.

V reakcii na článok kosovská polícia prehlásila, že Muhaxheri je stále v Sýrii aj s členmi svojho teroristického komanda hrdo sa hlásiaceho k Daeš. "Podľa informácií bezpečnostných inštitúcií v Kosove, ale aj medzinárodných partnerov, odhaduje sa, že Lavdrim Muhaxheri je stále v sýrskej oblasti konfliktu," uviedla polícia v reakcii na noviny, cituje gazetaexpress.com.


Prečítajte si aj:

Útok na hlavné mesto Daeš začal: ONLINE Bitka o Mosul, teroristi v pasci!


Muhaxheri Lavdrim je známy ako "mäsiar Balkánu". Tiež je známy ako Abu Abdulah al-Kosova. Je považovaný za jedného z vodcov Daeš, ako vedúci džihádistov Balkánskej brigády. Preslávili ho propagandistické videá, ktoré ukazujú brutalitu a zverstvá teroristov. Zvoláva Albáncov, aby sa pripojili k Daeš. Už niekoľkokrát sa objavili informácie o jeho údajnej smrti. Do Sýrie odišiel v roku 2012. Zverejnil fotografie, na ktorých odrezáva človeku hlavu alebo video, na ktorom zabíja zajatca.

Správa, ktorá vyvolala obavy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: YT/Televizioni Koha Tetovë)

Taliansky denník L'Espresso hlásil, že porážka Daeš vo vojnových zónach robí teroristom vrásky a núti ich zmeniť svoje ciele. Podľa denníka je ich cieľom už Európa. V článku, ktorý vyvolal v Európe paniku, sa novinári odvolávajú na talianske tajné služby. Pravdou je, že po Lavdrim Muhaxheri pátra Interpol. 

Správa, ktorá vyvolala obavy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Interpol)

Správa, ktorá vyvolala obavy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Interpol)

Viac o téme: TeroristaSýriaKosovoLavdrim Muhaxheri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu