Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vianočná besiedka, akú ste ešte nevideli: VIDEO Stredoškoláci hajlujú v nacistických uniformách

BRATISLAVA - Toto sa len tak nevidí. V Ázii majú zrejme iný zmysel pre humor. Stredoškoláci jednej taiwanskej školy vymysleli kontroverznú tému na vianočný sprievod. Zahrali sa na nacistov! Čo na to riaditeľ?

Hákové kríže, zástavy, uniformy ako v nacistickej Tretej ríši. Žiaci v taiwanskej škole Kuang Fu zorganizovali nacistický pochod. Žiaci si zrejme mysleli, že sa dobre zabavia. Vyrobili si nacistické uniformy, navliekli sa do nich a vyrazili na pochod. Dokonca si vyrobili papierový tank. Pri pochode dokonale napodobnili nemecký wehrmacht s ich hajlovaním. Stredoškolákov na atletickej dráhe pozoroval dav spolužiakov.

Riaditeľ školy Cheng Hsiao-ming okamžite po prevalení nepodareného vtipu rezignoval. "My, učitelia, by sme mali žiakom predstavovať správne hodnoty. Poučíme sa z našich chýb a rovnako sme o to poprosili aj žiakov," sypal si popol podľa BBC popol na hlavu Cheng. Zároveň prisľúbil, že žiakom budú púšťat filmy z obdobia druhej svetovej vojny a holokaustu ako napríklad Šindlerov zoznam.

Podľa jedných taiwanských novín učiteľka Liu Hsi-cheng navrhla ako tému vianočnej akcie "arabskú kultúru", no následne si mali žiaci odhlasovať, že sa chcú zahrať na Adolfa Hitlera. Ako noviny ďalej dodávajú, žiaci sa pre toto prestrojenie rozhodli preto, že si ľahko svoje školské uniformy upravili na podobu nacistických uniforiem.
 

Nechutná paródia pobúrila štát Izrael, odsúdili ju ako "poľutovaniahodnú". Ospravedlnili sa aj oficiálni predstavitelia Taiwanu.

Viac o téme: ŽiaciNacizmusTaiwan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu