Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Škandál v Česku: Tetovanie predavačky Miriam pobúrilo zákazníkov, spoločnosť okamžite konala

Tetovanie na predlaktí predavačky je poburujúce Zobraziť galériu (3)
Tetovanie na predlaktí predavačky je poburujúce (Zdroj: FB/Jaroslav Miko)

PRAHA - Sociálne siete zaplavila fotka predavačky Miriam, pracujúcej v českej pobočke nemeckého obchodného reťazca. Jej potetovanú ruku zdobí symbol nacizmu, ktorý sa nedá prehliadnuť. Okamžitá reakcia spoločnosti Kaufland na poburujúcu situáciu je obdivuhodná. Nečakali a konali! Brigádnička dostala padáka.

Tetovania sú v dnešnej spoločnosti akceptované. Doba pokročila a ľudia sú pri tejto téme otvorenejší. Samozrejme nájdu sa aj výnimky, pre ktoré je tetovnie tabu. Medzi túto skupinu ľudí sa ale neradí česká predavačka Miriam. Tá sa rozhodla pre naozaj kuriózne obrázky a svojou ideológiou pobúrila zákazníkov. Viacero ľudí upozornilo na to, že podobná prezentácia nacistických symbolov u zamestnancov je nevhodná a neprípustná.

Škandál v Česku: Tetovanie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Jaroslav Miko)

Tmavovlasá žena v červenom tričku s príslušným sloganom "Z lásky k Česku" a s nášivkou srdca vo farbách českej trikolóry rozbúrila vody. Žiadnemu pozornému oku neunikol hákový kríž vytetovaný na jej pravom predlaktí. Symbolom nacizmu pravdepodobne prejavuje svoj názor a postoj. Obsluhovať ľudí by si v tomto prípade žiadalo asi tričko s dlhým rukávom alebo sveter, ktorý by túto ozdobu skryl.

Na ženinej ruke sa nenachádza iba jeden symbol propagujúci nacizmus. Podľa informácii TV Nova má na ruke okrem svastiky vytetovaného aj hajlujúceho muža a bránu do koncentračného tábora v Osvienčime. 

Kaufland okamžite zasiahol 

Vo svojom oficiálnom stanovisku sa tím Kauflandu v prvom rade poďakoval zákazníkovi, ktorý na túto situáciu upozornil. Nezabudli ani na ospravedlnenie. Objasnili, že spoločnosť sa nestotožňuje s propagáciou takýchto symbolov a okamžite zakročili. "S danou osobou bol bezodkladne ukončený pracovný pomer a zvažujeme aj právny postih."

Podľa poskytnutých informácií bola žena prijatá na miesto brigádnika. "Brigádnička z pražskej predajne v Michli pracovala pre našu spoločnosť krátku dobu, vždy na pozíciách, kde je predpísaný pracovný odev s dlhým rukávom. Až pri zmene pracovného zaradenia na pokladňu vyšlo najavo, že brigádnička nespĺňa etické požiadavky našej spoločnosti."

Viac o téme: PredavačkaHákový krížČRKaufland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu