Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ruská bezpečnostná služba zatkla bývalého kapitána: Mal byť ukrajinským špiónom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Federálna bezpečnostná služba (FSB) Ruskej federácie dnes oznámila zatknutie bývalého pracovníka štábu Čiernomorskej flotily na Ukrajine, ktorého podozrieva z vlastizrady. Kapitána druhého stupňa vo výslužbe zadržala v utorok v Sevastopole pre podozrenie zo špionážnej činnosti v prospech Ukrajiny, informovali agentúry AP a DPA.

Leonid Parchomenko podľa FSB "plnil na Kryme úlohy, ktoré dostal od ukrajinskej vojenskej spravodajskej služby, a poskytoval zahraničnej tajnej službe utajované informácie o aktivitách Čiernomorskej flotily". Je trestne stíhaný podľa paragrafu 275 ruského trestného zákonníka o vlastizrade, za čo mu hrozí až 20 rokov väzenia. Podľa ruských médií v roku 2005 odišiel z armády, ale zostal zamestnancom flotily.

Ukrajinskí predstavitelia označili správu o zatknutí a obvinení muža za provokáciu. Vzťahy medzi oboma krajinami sa dostali na bod mrazu po ruskej anexii Krymu a moskovskej podpore proruského povstania na východe Ukrajiny. Minulý týždeň FSB oznámila zatknutie celej diverznej skupiny Ukrajincov, ktorých obvinila z pripravovania sabotáží na Kryme. Ukrajina počas víkendu zatkla dvoch ruských vojakov z Krymu, ktorí predtým slúžili v ukrajinskej armáde, a obvinilfa ich z vlastizrady.

Viac o téme: ŠpionដpiónRuskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu