Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO Tragická nehoda v Číne: Na stavbe zahynulo najmenej 40 ľudí, ďalší sú uviaznutí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Najmenej 67 mŕtvych si vyžiadala dnes nehoda na stavenisku elektrárne v čínskej provincii Ťiang-si, kde sa zrútila z veľkej výšky plošina s robotníkmi. Agentúra DPA informovala o zvýšení počtu obetí s odvolaním sa na čínske médiá.

Pracovná plošina na lešení chladiacej veže elektrárne v meste Feng-čcheng sa začala zosúvať približne o 07.30 h miestneho času. Oficiálnej tlačovej agentúre Sinchua to uviedol do telefónu predstaviteľ miestneho Úradu pre bezpečnosť práce. Potvrdil 22 obetí na životoch, ale Sinchua uviedla, že počet mŕtvych medzičasom stúpol a napoludnie to bolo už najmenej 40 obetí. Sinchua neuviedla zdroj tejto informácie.

Podľa čínskej štátnej tlačovej agentúry je pod troskami stále uväznený neznámy počet osôb. Televízne zábery a fotografie z miesta nešťastia zachytávali železné rúry a drevené dosky, porozhadzované po dlážke obrovskej betónovej chladiacej veže. Čína zažila v posledných mesiacoch sériu veľkých priemyselných nehôd, ktoré zapríčinila korupcia, nedodržiavanie bezpečnostných predpisov a tlak na zvýšenie výroby v období spomaľujúcej ekonomiky.

 

Viac o téme: Tragédia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu