Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

FOTO Tragédia v Trstenej: Kamaráti narazili do stromu, Peter (†31) zahynul

Tragédia v Trstenej Zobraziť galériu (5)
Tragédia v Trstenej (Zdroj: Foto: polícia)

TRSTENÁ - Tragická dopravná nehoda sa stala dnes v Žilinskom kraji. Peter s Filipom na honde narazili do stromu, jeden z nich, žiaľ, neprežil.

Ako informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová, nehoda sa stala dnes krátko po polnoci na ceste medzi Trstenou a Ústím nad Priehradou v okrese Tvrdošín. "Doposiaľ nestotožnený vodič na vozidle Honda Civic jazdil v smere od obce Ústie nad Priehradou na obec Trstená, pričom z doposiaľ nezistených príčin zišiel vpravo mimo vozovku a narazil do stromu," opísala Balogová.


Prečítajte si aj:

Tragédia pri Trenčíne: Po zrážke s vojačkou (28) zomrela vo fabii Jana (†54), ona bojuje o život


Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. "31-ročný muž, žiaľ, utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. Filip (21) vyviazol predbežne s ľahkými zraneniami. Hmotnú škodu na aute polícia odhadla na približne 1 500 eur. "Okolnosti nehody, ako aj skutočnosť, kto viedol motorové vozidlo sú predmetom vyšetrovania polície v Dolnom Kubíne," uzavrela Balogová.  

FOTO Tragédia v Trstenej:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Tragédia v Trstenej:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Tragédia v Trstenej:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Tragédia v Trstenej:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)
 

Polícia odporúča

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky. 

V súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu, pretože kombinácia dažďa, mrholenia, snehu, tmy, poľadovice a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu. "Pamätajte, jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Počítať treba aj s tým, že vo vyjazdených koľajach môže stojaca voda najmä v zákrutách spôsobiť šmyk. Tomu sa dá predísť len prispôsobením rýchlosti. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas," vystríha policajná hovorkyňa. 

Viac o téme: NehodaTragédiaTrstená
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu