Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalší prešľap Zemana: FOTO Český prezident poslal Trumpovi list s gramatickými chybami!

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Šéf českej diplomacie Lubomír Zaorálek na dnešnom zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci v Bruseli priznal, že nepozná obsah blahoprajného listu, ktorý poslal prezident Českej republiky Miloš Zeman víťazovi amerických prezidentských volieb Donaldovi Trumpovi. Českými sociálnymi médiami sa šíri kópia tohto listu s mnohými gramatickými chybami.

Zaorálek pri tejto príležitosti pripomenul, že to bol prezident Zeman, kto v priamom prenose z Pražského hradu skritizoval premiéra Bohuslava Sobotku za to, že pri vymenovaní vlády mal na dvoch stranách šesť chýb. "O tom neviem nič," uviedol Zaorálek ohľadne Zemanovho listu pre Trumpa. "Viem, že sme to schytali u pána prezidenta, keď sme nastupovali ako vláda, a my sme sa z toho poučili. Ak to teraz ušlo pánovi prezidentovi, tak mu to poviem, až sa s ním stretnem," prisľúbil Zaorálek.

Minister zahraničných vecí ČR dodal, že ak k takýmto chybám došlo, je to otázka profesionality prezidentovho okolia. Takéto záležitosti by si mal podľa neho prezident ustrážiť a blahoželania by mali byť napísané bezchybne. Blahoprajný list pre Donalda Trumpa zverejnil na svojom účte na Twitteri hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček.

Opravený list aj s vyznačenými chybami na Facebooku zverejnila firma Překlady Zasadil.

Na otázku, ako vníma skutočnosť, že Ivana Trumpová, bývalá manželka novozvoleného amerického prezidenta, sa chce stať veľvyslankyňou USA v Českej republike, Zaorálek odvetil, že mu neprináleží hodnotiť rozhodovanie budúcej administratívy USA.

Viac o téme: ListMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu