Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Prezident Zeman sa postavil na bežky a potom to prišlo: Vtipy, ktoré opäť bavia svet

Niektorí si pýtajú, prečo má prezident palice na zjazd, keď je na bežkách? Zobraziť galériu (2)
Niektorí si pýtajú, prečo má prezident palice na zjazd, keď je na bežkách? (Zdroj: Pražský hrad)

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman trávi na Vysočine svoju prvú zimnú dovolenku vo funkcii hlavy štátu. V Novom Veselí na Žďársku bude pravdepodobne do piatku, informoval jeho hovorca Jiří Ovčáček. Počas pobytu sa tiež stretol so svojimi priateľmi a Pražský hrad zverejnil fotografie prezidenta na bežkách. To však radšej robiť nemal, pretože sa okamžite stali terčom vtipov.

Ďalší prešľap Zemana: FOTO Český prezident poslal Trumpovi list s gramatickými chybami!

"Ide o prvú zimnú dovolenku vo funkcii prezidenta republiky. Po rokoch je na Vysočine sneh, čo je príležitosť na to po rokoch vyskúšať bežky," poznamenal hovorca. Dodal, že Zeman využil dovolenku tiež na stretnutie s priateľmi, "ktorých veľmi rád po dlhšom čase videl".

FOTO Prezident Zeman sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Pražský hrad)

Z Nového Veselí, kde má chalupu, odíde prezident najneskôr v piatok. V sobotu v Prahe totiž plánuje zamieriť na zjazd Strany práv občanov, ktorú pred niekoľkými rokmi zakladal.

"Na Vysočinu sa pán prezident vráti začiatkom júla, kedy tu absolvuje krátku letnú dovolenku, tentoraz spojenú s plavbou na člne na novoveselskom rybníku," dodal Ovčáček.

Výlety v nafukovacom člne a prechádzky v neformálnom oblečení sa stali neoddeliteľnou súčasťou pobytov Zemana na Vysočine. Rád sa tiež zdržiava v miestnych lesoch, so známymi napríklad vlani posedel pri prameni rieky Oslavy.

Dovolenkové fotografie prezidenta Zemana však skoro vždy nadobúdajú ešte aj iný rozmer, ako len informovanie verejnosti o trávení jeho voľného času, prípadne zdravotnom stave, a tým je pobavenie. Sú vďačným terčom internetových žartov a ani tentokrát nebol záber Miloša Zemana na bežkách výnimkou. Pomocou grafických úprav sa z neho stal skokan na lyžiach, či hlavná postava filmu "Orol Miloš".

Viac o téme: Miloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu