Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obama má dôvod sa báť: Anarchisti v Grécku plánujú nepokoje a útoky

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Grécka extrémistická skupina Sprisahanie buniek ohňa (SPF) vyzvala anarchistov na podnikanie útokov a vyvolávanie nepokojov počas návštevy amerického prezidenta Baracka Obamu, ktorá sa uskutoční na budúci týždeň. Informovala o tom agentúra AP.

Skupina vyzýva anarchistov, aby počas Obamovej návštevy Atén v dňoch 15.-16. novembra "narúšali jej priebeh... a podnikali diverzné akcie". Skupina dnes na jednej z ľavicových internetových stránok zverejnila príspevok, v ktorom anarchistov vyzýva, aby dali v týchto dňoch ostatným pocítiť trochu násilia, ktoré "my prežívame každý deň".

Grécke anarchistické skupiny plánujú usporiadať 15. novembra protestný pochod k budove amerického veľvyslanectva v Aténach. Podobné protesty, ktoré sa konali v roku 1999 počas návštevy vtedajšieho prezidenta Billa Clintona, viedli k rozsiahlym nepokojom. SPF zorganizovala v minulosti viacero bombových útokov na sudcov, policajtov a iných predstaviteľov štátnej moci. Pri útokoch nikto nezahynul a ich obete utrpeli len ľahšie zranenia.    

Viac o téme: NepokojeútokyGréckoBarack ObamaAnarchia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu