Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Američan (22) zaplatí miliónovú pokutu: VIDEO Tak urobiť túto vec sa mu vôbec "neoplatilo"!

(Zdroj: youtube/cnn)

BALTIMORE - Pokutu vo výške milión dolárov (cca 900-tisíc eur) udelil vo štvrtok súd v americkom štáte Maryland mužovi, ktorý pri minuloročných protestoch proti údajnému policajnému násiliu na černochoch prerezal hasičskú hadicu. Urobil tak vo chvíli, keď sa hasiči pokúšali zlikvidovať počas násilností v meste Baltimore požiar jedného z miestnych obchodov s liekmi, ktorý sa podľa agentúry Reuters stal symbolom vtedajších protestov.

Belošský policajt zabil v Minnesote černocha: Krvavá dráma je zachytená na VIDEU

Dvadsaťdvaročný Gregory Butler sa priznal k tomu, že počas jednej z vyhrotených chvíľ, keď niektorí protestujúci siahali k násilnostiam, dvakrát zarezal do hadice hasičov zasahujúcich pri zmienenom požiari. Popri zaplatení miliónového odškodného mu navyše súd udelil trojročný podmienečný trest a 250 hodín verejnoprospešných prác.

Pretože však Butler nie je nijako zámožným človekom, povolil mu sudca splácať čiastku po sto dolároch mesačne počas trojročnej podmienky, kedy sa ho bude týkať dozor na slobode. Pokiaľ nebude splácať, poruší tým podmienku a pôjde do väzenia. Pokiaľ bude tri roky platiť, výška ďalších splátok sa bude odvíjať od jeho finančných možností, uviedol súd.

Minuloročné protesty vypukli pri pohrebe černocha Freddieho Graya, ktorý zomrel potom, čo bol zranený pri prevoze do väzby policajným vozidlom. Jeho smrť rozvírila diskusiu o policajnom prístupe k afroamerickej populácii a vyvolala množstvo protestov. V súvislosti s prípadom bola obvinená skupina policajtov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu